Pasak Justinos Antropik, „Tele2“ skaitmeninių kanalų turinio vadovės, tie, kurie naudojasi šia platforma, joje esančias prenumeratas galės perkelti į „YouTube Music“ arba išbandyti kitas tinklalaidžių klausymo alternatyvas.

Prenumeratas bus galima perkelti

Google“ paskelbė, kad balandžio 2 d. nutraukia savo tinklalaidžių programėlės veiklą – ją pakeičia „YouTube Music“. Pastaroji sujungia dvi paslaugas – 2018 m. „Google“ perkėlė savo „Play Music“ paslaugą į „YouTube“. Anot J. Antropik, „YouTube Music“ platformą galima palyginti su daugelio naudojama „Spotify“.

„Didžiausias skirtumas tas, kad „YouTube Music“ prie dainų įrašų taip pat iškart galima pamatyti ir vaizdo įrašus – muzikinius klipus, gyvus koncertus ar laidas. Šis sprendimas susijęs su „Google“ noru atsisakyti dar vienos papildomos programėlės ir jos funkcijas įtraukti į kitą populiaresnę paslaugą“, – pastebi ekspertė.

„Google Podcasts“

Naudojantiems dabartinę „Google Podcasts“ platformą, joje esančias prenumeratas bus galima perkelti į „YouTube Music“ arba kitą pasirinktą platformą. Tai reikėtų padaryti iki šių metų birželio mėnesio. Visa informacija apie prenumeratų perkėlimą tinklalaidžių platformos naudotojams išsiųsta elektroniniu paštu, kuris buvo naudojamas sukuriant paskyrą.

Yra ir alternatyvų

Pasak J. Antropik, jei iki šiol naudojotės „Google Podcasts“ ir norite toliau klausytis tinklalaidžių be jas lydinčių vaizdo įrašų, galite išbandyti ir kitas platformas.

„Gali būti, kad vieną jų jau turite savo išmaniajame įrenginyje – „Spotify“ siūlo gana gausų tinklalaidžių pasirinkimą, taip pat rekomenduoja naujas laidas pagal jūsų pomėgius, leidžia patikusius įrašus archyvuoti. Kadangi mūsų šalyje ši platforma labai populiari, joje galima rasti ir nemažai turinio lietuvių kalba. Žinoma, norint įrašų klausytis be reklaminių intarpų, teks įsigyti prenumeratą“, – sako ekspertė.

J. Antropik dalijasi ir keliomis kitomis tinklalaidžių platformomis, kuriose galima rasti įvairaus turinio anglų kalba.

„Podcast Addict“. Šioje platformoje galite ieškoti mėgstamų tinklalaidžių, matyti jų aprašymus, patogiai užsisakyti prenumeratą. Programa taip pat siūlo įvairias personalizavimo funkcijas. Pavyzdžiui, kiekvienos laidos nustatymuose galite savo nuožiūra užvadinti įrašus, suteikti pirmenybę planuojamų klausyti įrašų sąraše ar net nusistatyti žadintuvą, kai ateis suplanuotas metas perklausyti įrašą.

Justina Antropik

Kaip ir „Spotify“, „Podcast Addict“ suteikia galimybę visų įrašų klausytis nemokamai, tačiau tokiu atveju reguliariai bus grojamos reklamos. Norint klausytis turinio be reklaminių intarpų, galite užsisakyti „Premium“ versiją, kuri per metus kainuoja 9,99 JAV dolerio.

„Antenna Pod“. Tai yra nepriklausomai sukurta atvirojo kodo tinklalaidžių programa, pasižyminti naudojimo paprastumu. Iššokančiame šoniniame meniu galite įtraukti tinklalaidę į klausomų sąrašą, peržiūrėti, ką esate suplanavę paklausyti, matyti naujausius jums aktualius įkeltus epizodus, peržiūrėti visas prenumeratas. „Get surprised“ funkcija jums gali pasiūlyti pažiūrėti atsitiktinį epizodą.

Be to, programėlė jums pasiūlys gauti statistiką apie jūsų tinklalaidžių klausymosi įpročius – grojimo laiką, įrenginyje esančius epizodus, vietas, kuriose dažniausiai klausotės mėgstamų laidų ir kitus įdomius faktus.