„Apgaulės būdai socialinėje žiniasklaidoje gali būti įvairūs – nuo netikrų profilių, prašančių informacijos, iki piniginių sukčiavimų. Naujosios „LinkedIn" funkcijos yra skirtos kovoti su piktavališku platformos naudojimu ir apsaugoti vartotojus nuo didelės rizikos turinio", – teigia Mantas Užupis, „Tele2" IT saugumo ekspertas.

Netikro profilio atpažinimas. Dirbtiniu intelektu pagrįsti atvaizdų generatoriai gali sukurti neribotą skaičių unikalių, aukštos kokybės profilio nuotraukų, kurios vaizduoja neegzistuojančius žmones. Suklastotose paskyrose neretai naudojamos šios įtikinamos, dirbtinio intelekto generuojamos profilio nuotraukos, kad profilis atrodytų autentiškesnis. Pirmasis „LinkedIn" saugumo įrankis naudoja dirbtinio intelekto (DI) įgalintą gilaus mokymosi modelį, tai leidžia geriau aptikti netikras paskyrų nuotraukas. Šis modelis padidina „LinkedIn" automatinių apsaugos nuo piktnaudžiavimo priemonių veiksmingumą, kad padėtų aptikti ir pašalinti netikras paskyras, kol jos dar nespėjo pasiekti kitų vartotojų.

Profilio naujumas. Antrasis iš trijų saugumo įrankių – „About this profile" (liet. „Apie šį profilį") rodo naudotojams, kada profilis buvo sukurtas ir kada paskutinį kartą jis atnaujintas. Sukčiai neskiria daug laiko savo profiliams atnaujinti, kadangi nuolat kuria naujus, jog galėtų pasiekti kuo daugiau vartotojų. Naujoji funkcija pateikia išsamią informaciją apie tai, ar narys yra patvirtinęs su paskyra susijusį telefono numerį ir el. paštą. Ši informacija padės vartotojams priimti pagrįstus sprendimus – priimti užklausą ar atsakyti į žinutę.

Apsauga nuo grėsmių. Galiausiai, socialinės žiniasklaidos platforma prie kai kurių „LinkedIn" pranešimų, kuriuose yra didelės rizikos turinio, galinčio turėti įtakos saugumui, prideda įspėjimą. Tarp tokių pranešimų yra ir tokie, kuriuose naudotojų prašoma pokalbį perkelti į kitą platformą, kadangi kitose programėlėse galima bandyti pasisavinti jūsų informaciją arba įdiegti kenkėjišką programinę įrangą. Vartotojai galės pranešti apie šiuos pranešimus „LinkedIn", siuntėjui nežinant.

Nors daugėja įrankių, kurie užtikrina saugumą internete, platformos naudotojų sąmoningumas ir esminių taisyklių išmanymas tebėra itin veiksminga apsaugos priemonė. „LinkedIn" ragina žmones būti atsargiems ir pranešti apie bandymo sukčiauti atvejus, pavyzdžiui, kai kiti vartotojai prašo pinigų, kad galėtumėte atsiimti prizą ar pretenduoti į darbo vietą. Svarbu atkreipti dėmesį ir į tam tikrus paskyros elementus, kurie gali signalizuoti, jog tai netikras profilis: neįprastos nuotraukos, neišsamus aprašymas, gramatinės klaidos ar nauji profiliai, kuriuose nėra bendrų ryšių.