Sutaupykite pirkdami telefoną per pre-order laikotarpį

Pats neekonomiškiausias metas pirkti naują telefoną – iš karto jam oficialiai pasirodžius. Kainos tuomet yra pačioje aukštumoje. Žinoma, tai visiškai natūralu. Jūs taip pat galite pastebėti, kad metus laukti būtų keista strategija – naujas telefonas tuomet juk būtų nebe toks ir naujas. Jeigu iš tiesų norite būti vienais pirmųjų, turinčių moderniausios kartos telefoną, užsisakykite jį iš anksto. Kitaip tariant, pirkite per pre-order laikotarpį. Tai kelios savaitės, kai gamintojas jau yra pristatęs telefonus, bet šie dar nėra pasiekę prekybos vietų. Kodėl verta pirkti būtent tada? Gamintojai tokiais atvejais paprastai renkasi vieną iš dviejų strategijų. Pirmoji – piniginė nuolaida. Daugeliu atvejų jos dydis priklauso ir nuo to, ar išsikeičiate savo senąjį telefoną. Antroji strategija – papildomi priedai. Paties telefono kaina tokiais atvejais nėra mažesnė, bet dovanų gaunate vertingų priedų – ausines, žetoną-daiktų ieškiklį ar net išmanųjį laikrodį.

Sutaupykite pirkdami telefoną prieš pasirodant naujam

O kas, jeigu telefono naujumas jums nėra toks svarbus ir nematote didelio skirtumo tarp modelio, pasirodžiusio prieš savaitę ir pasirodžiusio prieš metus, bet tiesiog norite kokybiško, gerai veikiančio prietaiso? Tokiu atveju sutaupyti galite dar daugiau. Naudokite tokį triuką: kai tik priartės vieno iš gamintojų naujo modelio pristatymo data, atkreipkite dėmesį į praėjusiais metais pasirodžiusiojo kainas. Iš karto pastebėsite, kad jos gana pastebimai nukrito. Priežastis paprasta. Pardavėjai labai gerai supranta, jog visas publikos dėmesys po kelių savaičių teks naujajai telefonų kartai ir gamintojas praktiškai nebeinvestuos į ankstesnės kartos telefonų reklamą. Dėl to stengiamasi kuo greičiau išparduoti daugelį senesnių telefonų ir atlaisvinti vietą lentynose. Tarkime, Samsung Galaxy S21 serijos modelių kainos sausį (likus maždaug mėnesiui iki Samsung Galaxy S22 pasirodymo) nukrito daugiau nei 100 eurų.

Kada sutaupysite pirkdami konkretaus gamintojo telefoną

Jeigu norite sutaupyti, pravers žinoti, kada maždaug didieji gamintojai pristato savo flagmanus. Samsung savuosius Galaxy S pristato sausio pabaigoje arba vasario pradžioje, tad senesnės kartos modeliai pigiausi būna pačioje metų pradžioje. Xiaomi ciklas – dvigubas. Europoje flagmanais prekiauti kompanija pradeda maždaug kovą, o rudenį pristato T versiją. Taigi šie telefonai atpinga atitinkamai vasaros ir žiemos pabaigoje. Apple savo iPhone‘us paprastai pristato rugsėjo viduryje. Tai reiškia, kad pernykščiai modeliai patraukliausią kainą pasiekia rugpjūtį.

Sutaupykite pirkdami telefoną su šventine nuolaida

Sutaupyti galite ir išlaukę tinkamo momento. Pažvelkite į kalendorių ir čia pamatysite kelias datas, kada galite tikėtis gana ženklių nuolaidų. Pati akivaizdžiausia jų – Kalėdos. Visą gruodį telefonai paprastai arba parduodami patrauklesnėmis kainomis, arba kartu su dovanomis, t. y. kitais išmaniaisiais prietaisais. Nuolaidos tokiu metu taikomos ne tik dėl šventinės nuotaikos – metų pabaigoje jau pradedama ruoštis naujos kartos modelių pasirodymui. Kita proga – Velykos. Šia proga nuolaidos nebūna tokios didelės kaip per kalėdinį laikotarpį, bet kažką patrauklaus surasti tikrai įmanoma. Galų gale, yra Juodasis penktadienis. Taip, tai yra labai amerikietiškas fenomenas, nes įvyksta kitą dieną po Padėkos dienos (ketvirtojo lapkričio ketvirtadienio). Lietuvoje Juodasis penktadienis dar gana neįprastas, bet jo metu nuolaidų rasti galima vis dažniau ir didesnių.

TL;DR: trumpi patarimai norintiems pigiau įsigyti telefoną

– Vartotojams, keičiantiems senesnį modelį į naują, gamintojai paprastai pritaiko nuolaidą.
– Telefonai pigiausi būna likus maždaug mėnesiui iki naujos kartos modelio pasirodymo.
– Šventės – labai palankus metas įsigyti naują telefoną, vis dėlto turėkite omenyje, kad įrenginių skaičius tuo metu bus ribotas.

– Lyginkite kainas: skirtingi pardavėjai dažniausiai turi kiek kitokius susitarimus su gamintojais.
– Stebėkite ne tik paties telefono kainą – neretai pardavėjai siūlo komplektus, kai kartu pridedamas ir kitas išmanusis įrenginys.