A. Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro" ekspertas rekomenduoja geriausias išmanias dovanas, kurios puikiai tiks, jeigu turite mažai laiko, tačiau vis tiek norite nudžiuginti draugus ar artimuosius naudingais daiktais, kurie nerinks dulkių stalčiuje.

 Išmanus laikrodis (Unsplash nuotr.)

Sporto entuziastams – sveikatos rodmenų stebėjimas ant riešo. Išmanus laikrodis bus puiki dovana tiems, kurie sportuoja ar aktyviai leidžia laiką. Įrenginys su eSIM funkcija perduoda svarbiausius telefono pranešimus, net kai jo nėra šalia. Išmanusis laikrodis taip pat nuolat seka fizinę veiklą bei stebi sveikatos duomenis, kaip žingsniai, kalorijos ar širdies ritmas. Rinkdami išmanųjį laikrodį turite atsižvelgi į jo funkcionalumą ir suderinamumą su jau turimu išmaniuoju telefonu. Naujieji „Apple" išmanieji laikrodžiai turi dar nematytą temperatūros jutiklį, skirtą menstruacijų ciklui sekti. Čia rasite ir pažangiausias saugos funkcijas, kaip „Crash Detection" ir kritimo aptikimas. „Android" naudotojams skirti išmanieji laikrodžiai taip pat siūlo įspūdingas sveikatos stebėjimo funkcijas, automatinį treniruotės aptikimą, elektrokardiogramos stebėjimą ir streso analizę.

 Belaidės ausinės (Unsplash nuotr.)

Melomanams – muzikos klausymuisi vienam ir su kompanija. Belaidės ausinės patiks kiekvienam muzikos mylėtojui – naujosios kartos įrenginiai pasižymi itin geros kokybės garsu ir specialiomis aplinkos garsų izoliavimo funkcijomis. Ilgai veikiančios baterijos, suderinamumas su visų gamintojų telefonais, erdvinis garsas ir itin patogus jutiklinis valdymas pagerins klausymosi patirtį. Belaidės ausinės leis patogiau klausytis ne tik muzikos, bet ir tinklalaidžių, paskaitų ar net gautų žinučių. Mėgstantiems muzikos klausytis garsiai, ideali dovana – belaidės kolonėlės, kurios išsiskiria itin švariu bei detaliu garso atkūrimu. Garsiakalbiai pasižymi atsparumu vandeniui ir dulkėms, tad įrenginį bus galima neštis į paplūdimį ir į vonios kambarį.

 Planšetinis kompiuteris (Unsplash nuotr.)

Žaidimams ir kūrybiniams projektams. Planšetinis kompiuteris yra universali dovana, tinkanti tiek paaugliams, mėgstantiems žiūrėti filmus, tiek ir seneliams, kuriems patinka skaityti elektronines knygas didesniame ekrane. Šie įrenginiai pasižymi ilgai veikiančia baterija ir žaibiška sparta, kuri pasitarnaus žaidžiant veiksmo žaidimus. Planšetinis kompiuteris itin patogus įrankis ir įvairiems grafiniams projektams – išmanūs rašikliai leidžia patogiai rašyti, braižyti koreguoti nuotraukas ekrane.

Lengvesniems buities darbams – išmanus siurbimas ir oro valymas. Siurbimo ir oro valymo įrenginiai pravers kiekvienuose namuose, tad dovanodami šiuos įrenginius tikrai neprašausite. Naujausi robotai dulkių siurbliai pasižymi kilimų atpažinimo funkcija – įrenginys pritaiko skirtingus siurbimo režimus įvairiems namų paviršiams. Kai kurie robotų modeliai gali ne tik siurbti, bet ir plauti grindis, jų valdymas itin paprastas, kadangi aktyvuoti įrenginį galima mobiliąja programėle. Ieškantiems naudingos dovanos tiks išmanus oro valytuvas – jis puikiai tiks kenčiantiems nuo slogos ar alergijų – įrenginys palaiko namuose švarų orą, pašalindamas ne tik kenksmingas dujas, bet ir nemalonius kvapus. Oro valytuvą galima aktyvuoti nuotoliniu būdu – telefone veikiančia aplikacija, kuri taip pat primins, kai reikia pakeisti naują filtrą.

 Dėklai (Unsplash nuotr.)

Įrenginių apsaugai. Aksesuarai ar apsaugos priedai įrenginiams gali pasitarnauti ne tik kaip graži, bet ir naudinga paskutinės minutės dovana. Stilingi ir įvairiaspalviai telefono dėklai leidžia išsiskirti iš minios ir apsaugoti jį nuo įbrėžimų ar dūžių. Grūdinto stiklo apsauga taip pat padės užtikrinti ilgesnį telefono naudojimą – stikliukai yra visiškai skaidrūs, ganėtinai ploni ir netrukdo naudotis išmaniuoju.