„Jei anksčiau 5G ryšys buvo prieinamas tik flagmanuose, plečiantis šio ryšio prieinamumui, gamintojai į tai atsižvelgė. Dabar naujausia ryšio technologija jau pasiekiama ir vidutinės klasės telefonuose, tad norintys pradėti naudotis nebeturi išleisti tūkstančių eurų“, – sako I. Bertašienė.

Sąrašo viršuje – „Samsung A“ serija

Ekspertė sako, kad bene populiariausi 5G ryšį palaikantys telefonai yra gamintojo „Samsung“. Štai „Samsung Galaxy A14 5G“ yra šiuo metu pigiausias naujausios kartos ryšį palaikantis būtent šio gamintojo telefonas „Tele2“ tinkle, tačiau kartu – ir labai funkcionalus. Telefonas turi galingą 8 branduolių procesorių ir ilgai neišsikraunančią 5000 mAh bateriją.
 Samsung Galaxy A14 5G

Tuo metu „Samsung Galaxy A34 5G“ modelis turi 6,6 colio „Super AMOLED“ ekraną, kuris atsinaujina 120 Hz dažniu. Tai užtikrina ypač ryškų vaizdą. Be to, šiame 8 branduolių procesorių turinčiame telefone galima paprastai redaguoti nuotraukas pasitelkiant dirbtinį intelektą – paprasta ištrinti ar pakeisti norimus objektus, šešėlius, atspindžius, o prireikus ir patobulinti nuotraukų raišką, panaikinti susiliejimą. Telefonas taip pat turi 5000 mAh bateriją, todėl gali neįkrautas veikti net kelias dienas, priklausomai nuo naudojimo intensyvumo.

Išmanusis „Samsung Galaxy A54 5G” turi kiek mažesnį – 6,4 colio „FHD+ Infinity-O“ ekraną, kuris atsinaujina 120 Hz dažniu. Su šiuo ekranu visuomet galėsite mėgautis ryškiu vaizdu – nesvarbu, ar esate tamsioje patalpoje, ar ryškioje saulės atokaitoje. Nuotraukų kokybę pagerina ir triguba galinė kamera, kuri užtikrins ryškius kadrus, fiksuojančius net ir mažiausias detales. Telefono našumą užtikrina 8 branduolių procesorius, o su 5000 mAh baterijos talpa telefonas veikia visą dieną be įkrovimo. Ekspertė sako, kad tai išmanusis, kuris puikiai tinkamas tiek darbui, tiek laisvalaikiui.
 Samsung Galaxy A54 5G

Populiarėja ir naujausi „Xiaomi“ modeliai

I. Bertašienės teigimu, vis labiau populiarėja ir gamintojo „Xiaomi“ 5G telefonai. „Redmi Note 12 5G“ telefono dizainas – elegantiškas ir šiuolaikiškas. Įrenginyje integruotas „MediaTek Dimensity 1080“ procesorius su kuriuo įrenginys veikia itin greitai. Telefonas turi galingą bateriją, todėl yra greitai įkraunamas, o 6,67 colio „AMOLED“ įstrižainės ekranas, kuris atsinaujina 120 Hz dažniu, yra ryškus, platus ir didelis. Ekspertė papildo, kad telefonas išsiskiria tuo, kad turi ne tik gerą vaizdo, bet ir garso kokybę, todėl jame bus patogu žiūrėti vaizdo įrašus ar žaisti žaidimus.
 Redmi Note 12 Pro

Šis telefonas, kaip pažymi specialistė, turi ir „Pro“ versiją. Dideliu ekranu, talpia 5000 mAh baterija ir aukšta fotografavimo kokybe pasižymintis telefonas „Redmi Note 12 Pro 5G“ tampa vis dažnesniu klientų pasirinkimu. Kaip teigia I. Bertašienė, su šiuo telefonu galėsite fiksuoti ryškiausius kadrus, kadangi įrenginyje integruotas tam skirtas kameros jutiklis, kuris fotografuojant suteikia daugiau šviesos. Taip pat telefonas automatiškai fokusuoja vaizdus – gali išryškinti smulkiausias detales tiek dienos metu, tiek prietemoje.

Tuo metu išmanusis „Redmi 10 5G“ pasižymi dideliu našumu ir išlaiko mažesnes energijos sąnaudas. Taip yra dėl jame integruoto 8 branduolių „MediaTek Dimensity 700“ procesoriaus, veikiančio iki 2,2 GHz taktiniu dažniu. Be to, su 5000 mAh galingumo integruota baterija šiame išmaniajame galima valandų valandas žiūrėti vaizdo įrašus ar klausytis muzikos. Be to, 6,58 colio „FHD+ DotDisplay“ ekranas suteikia ne tik gerą vaizdo įrašų žiūrėjimo patirtį – įrenginyje patogu žaisti žaidimus be jokio strigimo ir delsos.