Nieko keisto, kad ir į „Go3" naujos kartos televiziją ilgą laiką žiūrėjau skeptiškai, nors, turiu pripažinti – girdėjau apie šią paslaugą tikrai ne iš vieno pažįstamo. Gavęs pasiūlymą nemokamai išbandyti ilgai nedvejojau. Žiemos vakarai ilgi, o ir laisvo laiko netrūksta – kodėl gi ne?

Prieš įsipareigojant noriu išbandyti

Esu didelis sporto mėgėjas, žiūriu viską: krepšinį, futbolą, tenisą, boksą. Kadangi sportas man yra numeris vienas, o žmona ištikima filmams ir serialams, apsilankęs savo interneto ir mobiliojo ryšio operatoriaus „Tele2" internetiniame puslapyje pasirinkau „Go3" paketą „Televizija+filmai+sportas". Planas mėnesiui kainuoja 14.99 Eur, tiesa, sudarius sutartį 24 mėnesiams, pirmuosius penkis paslauga nieko nekainuoja. Nors akcija patraukli, prieš įsipareigodamas bent mėnesį noriu pabandyti ir įsitikinti, ar man tikrai to reikia.

Ar buvo sudėtinga užsisakyti? Nepasakyčiau. „Tele2" siūlo kelis paslaugos užsisakymo būdus: apsilankyti jų salone, paskambinti į klientų aptarnavimo centrą arba įsigyti planą internetinėje parduotuvėje. Pasirenku pastarąjį variantą – keli mygtuko paspaudimai, susikuriu prisijungimo slaptažodį ir aš jau „Go3" naudotojas. Televizoriaus programėlių skiltyje įvedu „Go3" ir atsisiunčiu app'są. Tą patį padarau ir su išmaniuoju telefonu. Metas išbandyti!

Filmų sąraše – ir lauktos naujienos

Atsidarius „Go3", pirmiausia į akis krenta rekomenduojamų filmų ir serialų gausa. Komedijos, veiksmas, dokumentika, fantastika, lietuviški filmai ir kiti žanrai. Trumpai tariant, kiekvieno skoniui, tačiau šioje terpėje aš – ne ekspertas. Kviečiu į pagalbą žmoną ir klausiu – ar turėsi ką žiūrėti?

Dėl vietos prie televizoriaus, panašu, teks šiek tiek pakovoti, nes mano antroji pusė vos per kelias minutes sugeba sudėlioti filmų sąrašą turbūt mėnesiui į priekį. Vieną filmą, beje, tikrai pažiūrėsiu ir aš. Kadangi teko skaityti pasauliniu bestseleriu vadinamą knygą „Ten, kur gieda vėžiai", bus įdomu pamatyti ir visai neseniai išleistą jos ekranizaciją. Už tai, kad filmų bibliotekoje yra ne tik populiarių, bet ir visai neseniai kinų ekranus pasiekusių filmų, „Go3" televizijai dedu riebų pliusą.

GO3

Na, o pats skubu prie sporto ir skaičiuoju: vienas, du, trys... dešimt sporto kanalų! Pradžia gera – pabandykime transliacijų atsukimo funkciją.

Prieš kelias dienas Eurolygoje žaidė Kauno „Žalgiris", tačiau panašiu metu vyko ir dar kelios įdomios rungtynės, kurių rezultatų nežinau. Spaudžiu „žiūrėti" ir voilà – prasukdamas visas reklamas ir pertraukėles, per 2 valandas peržiūriu 2 krepšinio rungtynes. Veikia, patogu ir paprasta – kol kas man viskas patinka. Rytoj traukiniu vyksime į Vilnių, išmanusis pakrautas, bandysiu „Go3" privalumus išbandyti ir už namų ribų.

Savaitgalis. Judame link sostinės. Patogiai įsitaisau traukinyje ir jungiuosi „Go3". Interneto ryšys geras, Anglijos „Premier" lyga, „Aston Villa" – „Man Utd". Rezultatas – beveik 2 valandos puikaus futbolo ir neprailgusi kelionė. „Go3" šūkis „Žiūrėk kada nori ir kur nori" – visai ne reklaminis triukas. Kadangi viskas dar labai „šviežia" ir kol kas jokių šios paslaugos trūkumų neįžvelgiu – su įžvalgomis sugrįšiu po maždaug mėnesio.

Po mėnesio...

Lapkričio vidurys, prasidėjo Pasaulio futbolo čempionas, o mano paslaugos terminas eina link pabaigos. Dalis čempionatų rungtynių vyksta dienos metus, todėl nuo 8 val. iki 17 val. dirbančiam žmogui (toks aš ir esu), tiesiogiai pamatyti visas geriausių rinktinių akistatas neįmanoma. Ir čia vėl į pagalbą man skuba „Go3" transliacijų atsukimo funkcija – grįžęs iš darbo peržiūriu įdomiausius mačus, o vėliau jau tiesiogiai stebiu vakarines transliacijas. Pastarosiomis savaitėmis tai jau tampa mano ritualu.

Na, o dabar apie tai, ką galėčiau pasakyti beveik mėnesį laiko bandęs „Go3" išmaniąją televiziją.

1) Labai patiko tai, kad vieną paskyrą galima naudoti net 5 skirtinguose įrenginiuose, todėl „įdarbinome" visus namuose turimus prietaisus, per kuriuos galima žiūrėti šią televiziją.

2) Didelis privalumas – galimybė žiūrėti 2 skirtingas transliacijas per kelis įrenginius, todėl su antrąja puse nebereikia ginčytis – sportą ar laidą apie maisto gaminimą žiūrėsime.

3) Su išmaniąja televizija galima keliauti ne tik į praeitį (atsukimo funkcija), bet ir į ateitį – nemažą dali per TV3 rodomų laidų ir serialų galima peržiūrėti anksčiau, nei šie pasirodo per televiziją. Šitą privalumą labiausiai įvertino serialus mėgstanti mano žmona.

4) Dar vienas „Go3" privalumas – originalus turinys. Tai televizijos laidos ir serialai, kurių kituose platformose man rasti nepavyko, tad jei mėgstate, pavyzdžiui, lietuviškus serialus – čia jų išties nemažai.

Galiausiai – šiek tiek apie išmaniosios televizijos valdymą. Paprasta ne tik užsisakyti, bet ir valdyti pačią paskyrą. Patogus dizainas ir programų išdėstymas leidžia greitai surasti norimą transliaciją, filmą ar laidą. Patikusį turinį galima pridėti prie „Mėgstamiausi" sąrašo ir dar greičiau jį pasiekti. Jei dėl kažkokių priežasčių tenka nutraukti žiūrimą turinį, leidžiama vėl pradėti žiūrėti nuo tos vietos, kur baigėte.

Taigi summa summarum – prie gero galima greitai priprasti. Jei esate iš tų, kurie vakarus mielai leidžia namuose, arba priešingai – ieškote galimybės televiziją turėti net ir už namų ribų, „Go3" naujos kartos televizija jums turėtų patikti.