Pasak A. Lukošiaus, Pietų Korėjos bendrovė pristatė tikrai nemažai naujienų.

„Tai nėra revoliucija, nes panašūs įrenginiai jau buvo rinkoje, tačiau jie vis tiek dar yra ganėtinai nauji – besilankstantis ekranas ir kt., tad evoliucija tikrai galime vadinti“, – teigia A. Lukošius.

Anot jo, technologijų kompanija pristatė ir du naujus išmaniuosius laikrodžius.

„Tai „Galaxy Watch6“ ir „Galaxy Watch6 Classic“. Tiems, kas yra šio gamintojo gerbėjai, pastarasis bus didelis džiaugsmas, nes sugrąžintas laikrodžio valdymo žiedelis“, – pasakoja ekspertas.

Kornelija Jasiūnaitė ir Arnoldas Lukošius

A. Lukošius teigia, kad dažniausias vartotojų skundas – greitai išsikraunanti laikrodžio baterija, todėl ji buvo patobulinta.

„Pastaruoju metu išmanieji laikrodžiai iš sporto įrenginio, kuris matuodavo žingsnius, vis labiau virsta sveikatos įrenginiu. Atsirado širdies permušimo, miego kokybės registracija, galima atlikti EKG kardiogramą, matuoti kraujospūdį, pulsą ir kt.“, – vardija pašnekovas.

Tačiau pagrindinės šio gamintojo naujienos – išmanieji telefonai: „Galaxy Flip5“ ir „Galaxy Fold5“.

„Galaxy Fold5“ vadinu išsiskleidžiančiu – jis yra mažas rankoje, o kai reikia kažką rimčiau daryti, išsiskleidžia į didelį, 7,6 colių įstrižainės ekraną, lyg planšetinis kompiuteris. Be to, jame galima rašyti, piešti rašikliu, tik reikia atskirai įsigyti specialų rašiklį“, – pasakoja jis.

Pasak A. Lukošiaus, naujoviška ir valdymo sistema, o telefonas turi visus darbo įrankių požymius.

Kornelija Jasiūnaitė ir Arnoldas Lukošius

„Paleidus programą, pavyzdžiui, įjungus kamerą, ekrano apačioje atsiranda lyg kompiuterio valdymo juosta. Ekrano apačioje matome naujausias programėlės, kurios labai greitai persijungia, taip pat itin paprasta paleisti programas šalia viena kitos“, – vardija jis.

Taip pat jis pastebi, kad nuo šiol asmenukes galima fotografuoti su galine kamera, tad priekinė kamera tampa mažiau aktuali.

„Dar vienas estetinis pokytis – tai, kad sulenkus telefoną sulenkimo vietoje likdavo tarpelis, o dabar pavyko jį visiškai likviduoti. Tai yra gana sudėtingas sprendimas. Taip pat pasikeitė dizainas, pagerėjo kamerų veikimas naktiniame fotografavime ir kt.“, – teigia ekspertas.

A. Lukošius pabrėžia, kad vieną „Galaxy Flip5“ naujovę vertintų kaip revoliucinį pokytį.

„Tai nėra išradimas, tačiau atsirado didžiulis galinis ekranas, kuris jis įgijo visas reikalingas funkcijas. Dabar neatvėrus telefono galima skambinti, žiūrėti kalendorių, įjungti diktofoną. Taip pat nebereikia priekinės kameros, galima fotografuotis su galine, o kokybė yra puiki“, – dėsto jis.

Kornelija Jasiūnaitė ir Arnoldas Lukošius

Dar viena naujiena, pasak eksperto, tai, kad fotografuojantis nebereikia telefono laikiklio.

„Be to, laikrodis nuotoliniu būdu gali valdyti telefono kamerą, tokiu būdu galima fotografuotis nuėjus toliau nuo pačio telefono, per laikrodį. Tai yra pagrindiniai nauji dalykai, o svarbiausia – didelis ekranas, kuris tikrai labai daug keičia“, – vardija jis.

Kita naujiena – alternatyva nešiojamiems kompiuteriams – „Galaxy Tab S9 Ultra“ planšetė.

„Tai planšetė su 14,6 colio įstrižainės ekranu. Tokio dydžio „AMOLED“ ekranas yra fantastika, jokia kita planšetė negali taip rodyti vaizdo, todėl, kad daugumoje yra IPS ar kita technologija ir sukiojant matosi spalvų pokytis, o čia yra tolygus ir labai ryškus vaizdas“, – dėsto ekspertas.

Anot A. Lukošiaus, Pietų Korėjos bendrovė visada išsiskyrė savo ekranais, o planšetėje šis aspektas yra pats svarbiausias.

Arnoldas Lukošius

„Tokia planšetė gali būti labai neblogas kūrėjo įrankis. Ji turi pieštuką, ekrane galima piešti, rašyti ranka, redaguoti, taip pat yra programos, kurios leidžia interneto naršyklėje pažymėti teksto dalis, jas išsisaugoti ir pan.“, – vardija jis.

Dar du planšetės patobulinimai: atsparumas vandeniui ir dulkėms bei stipriai pagerintas aušinimas.

„Tai yra pirmoji planšetė, kurios viduje yra tam tikra aušinimo erdvė. Taigi planšetė žymiai mažiau kaista, todėl gali pilnai išnaudoti „Snapdragon® 8 Gen 2“ – galingiausio mobilaus procesoriaus „Android“ sistemoje galimybes“, – teigia A. Lukošius.