Apple gerbėjų bandyti įtikinti nereikia, tačiau jei iPhone dar niekada nenaudojote ir su juo susipažinti neteko – skaitykite toliau. Visai neseniai Apple pristatė kukliai nekuklų telefoną iPhone SE. Tai jau trečiasis šios serijos gražuolis, todėl nelieka nieko kito, kaip tik pasidalinti 5 priežastimis, kodėl jis yra vertas jūsų dėmesio.

Laiko patikrintas dizainas

Šių metų iPhone SE dizainas tikrai patikrintas laiko – tai tikra klasika. Dizainas toks pažįstamas, kad net jaukus lyg atsiminimas iš vaikystės atostogų. Stiklo nugarėlę ir kalio jonais sustiprintu stiklu apsaugotą telefono veidą juosia tvirtas gaubto aliuminio rėmo stačiakampis ovaliais kampais. 4,7 colių skystųjų kristalų Retina IPS ekranas klasikinės formos, 16:9 ir be jokių įkirpimų. Viršuje ir po juo pakanka vietos ir asmenukių kamerai su garsiakalbiu, ir apvaliam HOME mygtukui su piršto atspaudo jutikliu. Jei kam norisi vėl patirti senus gerus laikus, su šiuo telefonu tai padaryti labai paprasta – palieti namų mygtuką ir lyg sugrįžai namo!

Nediskutuotina galia

Čia sukasi tas pats Apple A15 Bionic procesorius kaip ir iPhone 13, tad šiame kainų segmente tai tiesiog greičiausias telefonas pasaulyje. Ir net dvigubai brangesni konkurentai atsilikę kažkur už horizonto.

Telefonas veikia greičiausiame mobiliajame 5G ir greičiausiame Wi-Fi 6 belaidžio interneto tinkle, o taupesnis naujas procesorius ženkliai prailgina baterijos veikimo laiką.

IP67 irgi yra

iPhone SE turi visų taip gerbiamą IP67 reitingą. Ką tai reiškia? Kad šis telefonas yra atsparus ir dulkėms, ir drėgmei. Žinoma, telefono mesti į vandenyną ar užkasti po smėliu nereikėtų, bet niurktelėti į metro gylį tikrai galima.

Kamera. Tiksliau, kameros

iPhone SE turi 2. Asmenukių – 7 MP raiškos, su giroskopo valdomu elektroniniu vaizdo stabilizavimu, fiksuojanti aukštos dinaminės raiškos nuotraukas ir galinti filmuoti Full HD raiška iki 120 kps.

Ir galinė – 12 MP raiškos, su optiniu vaizdo stabilizavimu ir fazės aptikimo autofokusavimu, galinti filmuoti 4K raiška iki 60 kps ir Full HD raiška iki 240 kps ir įrašyti aukštos dinaminės raiškos vaizdą.

Ypač ženkliai kamerų galimybes gerina naujas procesorius ir jo vaizdo apdorojimo galia. Dėl jo telefonas turi visus modernius fotografavimo stilius, gali daryti Smart HDR 4 nuotraukas, taikyti Deep Fusion kadrų apjungimo technologiją, filmuoti ta pačia 4K raiška.

O jei kam atrodo, kad su viena galine kamera gerų kadrų nepadarysi, tiesiog priminsime, kad per vienuolika metų, kiek teikiami pasaulio mobiliosios fotografijos apdovanojimai, daugiausia pirmų vietų laimėjo nuotraukos, darytos būtent su tokią vieną kamerą turinčiais iPhone telefonais. Tad viskas tik fotografo rankose, o procesorius padės.

Kaina. Ji tiesiog puiki

Išties iPhone SE yra tarsi trys viename. Šiuo metu nerasite naujesnio, galingesnio ir pigesnio iPhone telefono. Ir tai yra faktas, prieš kurį pašokinėti kone neįmanoma. Todėl žinote, ką daryti: užsukite į artimiausią TELE2 saloną arba į tele2.lt