Philipo Paxsono iš Šiaurės Karolinos šeima padavė „Google“ į teismą dėl aplaidumo po to, kai jis žuvo įvažiavęs į upelį po sugriuvusiu tiltu, kaip įtariama, „Google Maps“ nurodymu, pranešė „Associated Press“.

2022 m. rugsėjo 30 d. policininkai rado Philipą Paxsoną nuskendusį apvirtusiame automobilyje po tiltu, kuris sugriuvo beveik prieš dešimtmetį.

47 metų vyras, kilęs iš Hikorio, Šiaurės Karolinos valstijoje, prieš avariją grįžo namo iš dukros devintojo gimtadienio, „Facebook“ paskyroje rašė jo uošvė.

Asociatyvi nuotrauka

Ji pridūrė, kad nei ant sugriauto tilto, nei ant kelio, vedančio į jį, nebuvo jokių užtvarų ar įspėjamųjų ženklų, kurie įspėtų vairuotojus apie pavojų.

„Buvo tamsus ir lietingas vakaras, jis sekė savo GPS, kuris jį vedė betoniniu keliu iki tilto, kuris nusileido į upę“, – rašoma įraše. "Tai buvo nelaimingas atsitikimas, kurio buvo galima išvengti.“

Be „Google“, Paxsonų šeimos ieškinyje įvardijamos kelios privačios nekilnojamojo turto valdymo bendrovės, kurios buvo atsakingos už žemę, kurioje įvyko avarija, ir už aplinkinius sklypus, praneša „Associated Press“.

Pareiškime dienraščiui „The Guardian“ „Google“ atstovas spaudai teigė: „Reiškiame gilią užuojautą Paxsonų šeimai. Mūsų tikslas – žemėlapiuose pateikti tikslią maršrutų informaciją, todėl nagrinėjame šį ieškinį“.

„Google Maps“

Paxsonų advokatai teigia, kad keli žmonės bandė „Google Maps“ pažymėti nugriautą tiltą, ir pridėjo vieno gyventojo, kuris 2020 m. bandė pasinaudoti funkcija „siūlyti redaguoti“, laišką, kad bendrovė imtųsi spręsti šią problemą. „Google“ taip ir neatsakė į pasiūlymą, tvirtina advokatai.

„Mūsų mergaitės klausia, kaip ir kodėl žuvo jų tėtis, o aš neturiu žodžių, kuriuos jos galėtų suprasti, nes, būdama suaugusi, vis dar negaliu suprasti, kaip už GPS nuorodas ir tiltą atsakingi asmenys galėjo elgtis taip menkai paisydami žmogaus gyvybės“, – sakė Philipo Paxsono žmona Alicia Paxson.

Phillipas Paxsonas – ne pirmas žmogus, kurio mirtis susijusi su GPS.

2019 m. Džakartoje, Indonezijoje, sunkvežimio vairuotojas nuvažiavo nuo uolos po to, kai važiavo „Google Maps“ maršrutu, kuris buvo skirtas tik motociklams, pranešė „Straits Times“.

„Google Maps“

2015 m. 51-erių Zohra Hussain žuvo per ugnies sukeltą avariją Indianoje, kai jos vyras, vadovaudamasis savo automobilyje „Nissan Sentra“ įmontuotu GPS, nuvažiavo nuo nepažymėto mokamo kelio, kuris vedė prie nugriauto tilto.