Atsisakiusi planų kurti nuosavą elektromobilį, „Apple“ vis dar ieško kito revoliucinio produkto, kuris padėtų jai išlikti dominuojančia rinkoje ir taptų nauju pajamų šaltiniu, rašo engadget.com.

Pasak „Bloomberg“ darbuotojo Marko Gurmano, viena iš bendrovės tiriamų sričių yra asmeninė robotika. Pranešama, kad ji tuo pačiu metu pradėjo domėtis robotais ir elektromobiliais, tikėdamasi sukurti mašiną, kuriai nereikės žmogaus įsikišimo.

Nors „Apple“ robototechnikos projektai dar labai ankstyvoje stadijoje, „Bloomberg“ teigia, kad ji jau pradėjo dirbti su mobiliuoju robotu, kuris gali sekti vartotojus po jų namus, ir jau sukūrė stalinį įrenginį, kuris naudoja robotą ekranui perkelti. Pastarojo projekto idėja – sukurti įrenginį, kuris galėtų imituoti galvos judesius ir galėtų užfiksuoti vieną asmenį grupėje, tikriausiai dėl geresnės vaizdo skambučių patirties. Kadangi šie robotai turėtų gebėti judėti patys, bendrovė taip pat svarsto galimybę naudoti navigacijos algoritmus.

Remiantis M. Gurmano pranešimu, už šių įrenginių kūrimą atsakinga „Apple“ namų įrenginių grupė, o prie komandos prisijungė bent vienas inžinierius, dirbęs su nutraukta elektromobilių iniciatyva.

Tiesa, „Apple“ nerimauja dėl to, ar žmonės mokėtų „didžiausią kainą“ už jos kuriamus robotus, o vadovai vis dar negali susitarti, ar bendrovė turėtų toliau dirbti su šiais projektais.