Vos prieš du mėnesius „Google“ vadovas Sundar Pichai paskelbė apie diržų veržimo etapą, dėl to buvo paleista „Pixel“ nešiojamojo kompiuterio kūrėjų komanda, pusė „Area 120“ vykdomų eksperimentinių projektų, taip pat nutrauktas „Google Stadia“ žaidimų transliavimo projektas.

Tolesnis „Google“ žingsnis gali būti vis labiau veržti nemokamą „Youtube“ naudojimą. Kaip pranešė portalas „MacRumors“, eksperimentuojama galimybė, kad aukštos raiškos 4K „Youtube“ turinį galėtų matyti tik „Premium“ plano prenumeratoriai.

Internete nutekėjo eksperimentai, kurių metų dalis buvo paveikta dalis vartotojų – norėdami „Youtube“ platformoje pasirinkti vaizdo įrašo rezoliuciją, jie galėjo rinktis visas, išskyrus „2160p“ (4K) – šalia šio pasirinkimo nurodytas užrašas „Premium“.

Tai reiškia, kad aukšta raiška kainuotų apie 12 dolerių per mėnesį JAV, o Lietuvoje kaina šiuo metu yra 8,49 eurai per mėnesį.

Tai ne vienintelis pajamų didinimo eksperimentas, kurį pastaruoju metu atliko „Google“, rašo arstechnica.com. Praėjusį mėnesį kai kurie vartotojai prieš žiūrėdami vaizdo įrašą privalėjo peržiūrėti netgi 10 reklamų, kurių negalima praleisti. „Google“ sulaukė tiek kritikos, kad netrukus pranešė, jog eksperimentas baigtas.

„YouTube“ turi paskyrą tviteryje, kurioje neseniai patvirtino vykdomą eksperimentą su aukštos raiškos apmokestinimu – paprašė vartotojų pateikti atsiliepimų apie šį pokytį, rašo arstechnica.com. Tiesa, panašu, kad dabar įrašas ištrintas.