Didžiausias skirtumas tarp trijų įrenginių – kamera

Kaip jau įprasta aukščiausios klasės telefonų serijoms, jų visų išvaizda yra ganėtinai panaši, tačiau gamintojas pasirūpino, kad kiekvieno modelio pranašumai būtų pakankamai ryškūs. Paprastai, didžiausi skirtumai yra tarp skirtingų modelių naudojamų kamerų ir „Xiaomi 12“ serija nėra išimtis.

„Xiaomi 12 Pro“ yra neabejotinai geriausias modelis tiems, kas nori aukščiausios kokybės nuotraukų ir vaizdo įrašų. Šis įrenginys turi tris 50MP raiškos kameras: įprastą, ypač plataus kampo ir vieną, skirtą priartinimui.

Išskirti reikėtų pagrindinėje kameroje naudojamą „Sony IMX707“ jutiklį, kadangi „12 Pro“ yra vienintelis telefonas rinkoje su šiuo sensoriumi. „Xiaomi“ teigimu, ši kamera geba užfiksuoti net 120 proc. daugiau šviesos nei „Xiaomi Mi 11“ serijos telefonai.

„Xiaomi 12“ ir „12X“ taip pat turi tris sensorius: pagrindinis yra 50MP raiškos ir naudoja kiek paprastesnį jutiklį, antroji kamera yra ypač plataus kampo, 13MP raiškos, o 5MP jutiklis yra skirtas makro kadrams.

Aukščiausios klasės sparta

Tiek „Xiaomi 12“, tiek „12 Pro“ modeliai naudoja naujausią ir galingiausią procesorių „Android“ telefonų pasaulyje – „Snapdragon Gen 1“, kuris naudojamas ir kitų gamintojų brangiausiuose telefonuose. Šis procesorius turi iš viso net 8 branduolius ir leidžia žaisti net pačius sudėtingiausius žaidimus ar naudotis keletu programėlių vienu metu.

Na, o kiek pigesnis „Xiaomi 12X“ modelis naudoja „Snapdragon 870“ procesorių, kuris yra naudojamas „Xiaomi Mi 11X“ telefone ir kurio galios taip pat pakanka praktiškai visoms išmaniojo telefono operacijoms.

Kitos malonios naujienos

Visi trys telefonai naudoja naujausią „MIUI 13“ vartotojo sąsają. Taip pat gamintojas praneša, kad „Xiaomi 12“ ir „12 Pro“ gaus bent jau 3 didžiuosius programinės įrangos atnaujinimus, o saugumo atnaujinimai į šiuos įrenginius bus siunčiami bent jau 4 metus.

Itin džiugi smulkmena yra tai, kad „Xiaomi 12 Pro“ 4600mAh talpos bateriją su 120W krovikliu įkrauti galima bus vos per 18 minučių. „12“ ir „12X“ palaiko greitąjį krovimą iki 67W, tačiau net ir tai yra spartesnis krovimas nei daugelyje konkuruojančių modelių. Svarbiausia tai, kad spartusis kroviklis yra pridedamas dėžutėje, kas šiais laikais jau yra retenybė.

Ar verta šiuos įrenginius pirkti?

Be abejo, pagrindinis klausimas skamba paprastai: ar verta pirkti vieną iš šių telefonų trijulės? Vieno teisingo atsakymo „Topo centro“ ekspertai neturi, tačiau „Xiaomi 12“ serija yra neabejotinai bene geriausią kainos ir kokybės santykį turinti telefonų serija rinkoje, tad jeigu norite kokybiško įrenginio už sąlyginai žemą kainą, tai yra geras pasirinkimas.

Turintys 2020 metais ar anksčiau išleistus telefonų modelius, į „Xiaomi 12“ ar „12 Pro“ gali naujintis drąsiai, kadangi patobulinimai neabejotinai bus pajausti visose srityse, pradedant ekranu, baigiant įspūdingomis šių įrenginių kameromis.

„Xiaomi 12X“, lyginant su praėjusiais metais išleistu „11X“, nėra labai didelis atnaujinimas ir šiame modelyje buvo tik nežymiai patobulintos kameros. Tad jį verta rinktis tik tiems, kas iki šiol turėdavo tik ekonominės-vidutinės klasės telefonų modelius ir neieško aukščiausios klasės įrenginio.