Oficialiai programas galima įdiegti tik iš „Amazon Appstore“, tačiau yra ir kitų būdų, pavyzdžiui, naudojant tokius įrankius kaip „Android Debugging Bridge“.

Šiuo metu platforma pasiekiama įrenginiuose, kuriuose veikia naujausia „Windows 11” versija ir „Microsoft Store“. Tačiau palaikymas kol kas apsiriboja ties JAV, o norint pasiekti „Amazon Appstore“, reikia JAV esančios paskyros.

Nors platforma prieinama tik JAV, galite pasikeisti regiono nustatymus skiltyje „Nustatymai“, tada „Laikas ir kalba“, „Kalba ir regionas“ ir, pakeisdami nustatymą „Šalis arba regionas“ pasirinkite JAV.

Ką reikia daryti, norint „Windows 11” gauti ir naudoti „Android“ programas

Visų pirma turite įsitikinti, kad jūsų kompiuteris atitinka tam tikrus reikalavimus. „Windows central“ teigimu, reikalavimai įsirašyti „Android“ programas yra tokie:

Atmintis: 8 GB (rekomenduojama – 16 GB)
Procesorius: „Inter Core i3 8th Gen“, „AMD Ryzen 3000“, „Qualcomm Snapdragon 8c“ arba geresnis.
Saugykla: SSD (su HDD šių veiksmų atlikti negalėsite)
„Microsoft Store“ programa: 22110.1402.6.0 arba naujesnė versija.
„Windows 11“: 22000.526 ar naujesnė versija.

Kai įsitikinote, kad jūsų programinės įrangos versija ir kokybė atitinka nustatytus minimalius reikalavimus, galite pereiti prie programėlių įsirašymo ir naudojimo.

Kaip įsirašyti „Android“ programas?

Norėdami įdiegti „Windows“ posistemį, skirtą „Android“, visų pirma turėtumėte pradėti atsisiųsdami „Amazon Appstore“.

Kai jau turite programą, atsidarykite ją ir prisijunkite. Kol kas prisijungti gali tik JAV sukurtos „Amazon“ paskyros.

Prisijungę matysite „Android“ programėlių sąrašą, iš kurio galėsite pasirinkti, kokią programėlę norėtumėte naudoti.

Liko tik paspausti „Atsisiųsti“ ir galėsite naudotis „Android“ programėle. Visos jūsų atsisiųstos „Android“ programėlės bus saugomos „Amazon Appstore“ skiltyje „Visos programos“.

Kaip pašalinti „Windows“ posistemį, skirtą „Android“ programėlėms?

Norėdami pašalinti naująjį „Windows 11“ posistemį turėtumėte nustatymuose surasti skiltį „Programos“, tada dešinėje pusėje spustelėti „Programos ir funkcijos“. Pasirinkę „Windows“ posistemę, skirtą „Android“ spustelėkite „Pašalinti“.

Tačiau verta atsiminti, kad nors „Android“ programų palaikymas „Windows 11” yra sveikintinas, tačiau negalėsite paleisti bet kokios programos. Iš pradžių „Amazon Appstore“ yra tik apie 50 programų, rašo „Windows Central“, iš kurių dauguma yra žaidimai.

Net įdiegiant programas su kitais įrankiais, neveiks programėlės, kurioms reikia „Google Play“, pavyzdžiui, „Gmail“, „Google Maps“ ir pan.

Daugiau informacijos galite ieškoti čia.