„Microsoft“ ragina naudotojus jau dabar pereiti prie „Windows 11“, nes „Windows 10“ negaus jokių naujų funkcijų, rašo „The Verge“.

Nenuostabu, kad dabar, kai „Windows 11“ išleista jau daugiau nei pusantrų metų, bendrovė pradeda mažinti „Windows 10“ – operacinės sistemos, kuri pirmą kartą buvo pristatyta 2015 m., – apimtis.

Bendrovė jau žengė žingsnį į priekį, kai sausį nustojo pardavinėti „Windows 10“ atsisiuntimus, o dabar jau žinome, kada oficialiai baigsis „Windows 10“ palaikymas.

„Windows 10“ palaikymo pabaiga – 2025 m. spalio 14 d.“, – rašoma puslapyje. „Dabartinė versija „22H2“ bus galutinė „Windows 10“ versija, o iki tos datos visi leidimai bus toliau palaikomi. Esamos versijos ir po šios datos gaus atnaujinimus pagal savo konkrečius gyvavimo ciklus.“

„Windows 11“

„Microsoft“ nepadarė jokių „Windows 10“ gyvavimo pabaigos palaikymo datos pakeitimų; 2025 m. spalis yra tikslinė „Windows 10“ palaikymo pabaigos data, ir taip jau buvo manoma daugelį metų.

Naujiena tik patvirtina tai, ką daugelis įtarė: kad ši, dabartinė „Windows 10“ versija „22H2“, bus paskutinis „Windows 10“ funkcijų atnaujinimas. Paskutinė funkcijų versija iš tikrųjų daugiausia yra tik ištaisytos klaidos.

Tuo tarpu „Microsoft“ „Windows 11 2022 Update“ – tai naujų funkcijų rinkinys, skirtas daugeliui dalykų, kuriais dauguma žmonių reguliariai net nesinaudoja, įskaitant prieinamumo funkcijas.

„Windows 11“

Dabar žinome, kad „Windows 11“ yra ateitis. Na, mes tai jau žinojome, bet galiausiai „Microsoft“ tai paskelbė oficialiai. „Windows 10“ gerbėjų laikas artėja prie pabaigos.