Programinės įrangos kūrimo kurse tikimasi priimti 20-25 dalyvius, geriausi studentai turės progą atlikti praktiką „Wargaming“ studijoje Vilniuje – planuojama, pakviesti 8 kursų dalyvius.

Kita programa – „Game Live Operations“ kursai. Čia planuojama pakviesti mokytis 15 dalyvių, ir tik vienas iš jų galėtų likti dirbti šioje srityje, informavo „Wargaming Forge“ programų vadovė Vitalija Radzevičiūtė-Cibulskė.

Nuotolinės programos metu jaunieji kūrėjai mokysis iš įmonėje dirbančių profesionalų ir įgys žinių, kurios padės įsitvirtinti žaidimų industrijoje.

„Tai unikalus reiškinys Lietuvos žaidimų industrijoje. Visi norintys dirbti žaidimų srityje dabar turės progą semtis žinių ir patirties iš žaidimų profesionalų. 2022 metai buvo itin svarbūs, nes Lietuvoje paleidome „Wargaming Forge“ programą ir labai džiaugiamės augančiu populiarumu, kuris pasireiškia augančiu kursų, disciplinų ir aplikuojančiųjų skaičiumi, o taip pat ir alumnais bei praktikantais, kurių tikimės padaugės 2023-aisiais“, – pranešime spaudai teigia V. Radzevičiūtė-Cibulskė.

Kiekvienas kursus baigęs ir projektus įvykdęs studentas gaus sertifikatą.

„Game LiveOps“ paskaitos prieinamos visiems ir truks 2 mėnesius.
Wargaming biuras

Programavimo kursas trunka 3 mėnesius, į jį pretenduoti gali tik bazinių programavimo žinių turintys studentai.

„Aš praėjusiais metais baigiau „Wargaming Forge“ nuotolinių kursų programą ir džiaugiuosi, kad įsisukau į žaidimų industriją. Jeigu ne kursai – tikrai nebūčiau čia, – pranešime spaudai cituojama QA (kokybės užtikrinimo) kurso buviso studentė Jelizaveta Kudritskaja, dabar dirbanti „Wargaming“ Vilniuje. – Šie kursai suteikia tik pačias svarbiausias žinias, todėl kelias į žaidimų pasaulį tampa gerokai paprastesnis.“

„Wargaming“ – tarptautinį pripažinimą pelniusi žaidimų studija, kurios centrinė būstinė yra Nikosijoje, Kipre. Vilniuje esančiame biure šiuo metu dirba beveik 1000 darbuotojų.

Per 25-erius veiklos metus įmonė tapo viena industrijos lyderių ir atvėrė biurus 16-oje miestų, įskaitant Belgradą, Čikagą, Prahą, Šanchajų, Tokiją ir Vilnių. „Wargaming“ kurtus žaidimus žaidžia milijonai žaidėjų visame pasaulyje, daugiausiai pasisekimo sulaukė „World of Tanks“, „World of Warships“, „World of Tanks Blitz“.