„Anker“ pristatytas „SOLIX Solarbank E1600“ parduodamas kartu su „balkonine“ saulės elektrine, arba atskirai. 999 eurų akcijos metu kainuojantis kaupiklis galėtų pasaugoti iki 1,6 kilovatvalandės elektros energijos.

Bendrovė vertina, kad tai per įrenginio 15 metų naudojimo laikotarpį kaupiklis leistų iš 800 vatų mini saulės elektrinės išspausti papildomus 2670 eurų sutaupymus. Mat naudojant tik 800 vatų elektrinę, panaudojama apie 40 proc. jos pagamintos elektros energijos, o kaupiklis leistų šią dalį padidinti iki 90 proc.

Bendrovė siūlo įsigyti ir visą komplektą, kurį sudaro kaupiklis, saulės elektrinės du moduliai, mikroinverteris, jo kaina, priklausomai nuo komplektacijos, 1890-2250 eurų.
„Anker“ pristatė kaupiklį namų saulės elekrinėms

Vokietijoje leidžiama mažas saulės elektrines įsirengti be leidimo, jų gaminama elektra nėra atiduodama į tinklą, o naudojama elektros energijos apskaitos prietaiso sukimuisi lėtinti – elektra vartojama vietoje. Apie tai daugiau LOGIN.LT rašė čia.

Tokios mažos sistemos Vokietijos butuose ir namuose tapo itin populiarios, o politikai dirba, kad reguliavimas įsirengti elektrines ateityje būtų dar paprastesnis, rašo golem.de.

Kaupikliai matomi kaip logiškas elektrinės išplėtimas – jei nėra kur pagamintos elektros padėti, ji tiesiog lieka nepanaudota. Papildomas akumuliatorius leidžia sukauptą elektrą naudoti vakare ir naktį, kai saulė nešviečia, ir vėl jį pakrauti saulėtu metu.

„Anker“ svetainėje paaiškinama, kad galima paraleliai naudoti du kaupiklius, taip talpą išplečiant iki 3,2 kilovatvalandės. Kaupiklis apsaugotas nuo dulkių ir vandens, bei turi IP65 sertifikatą, todėl skirtas naudojimui lauke, jį lengva prijungti prie daugumos įprastų balkonų ir terasų saulės elektrinių. Gamintoja žada, kad kaupiklis atlaikytų 6000 krovimo ciklų, o pajungti esą galima per 5 minutes.

„Anker“ anksčiau pranešė, kad ketina plėstis namams skirtų kaupiklių rinkoje, gamintoja žada pasiūlyt sistemas, kurios leistų sukaupti nuo 5 iki 180 kWh elektros energijos, jas būtų galima naudoti su šilumos siurbliais, krauti elektromobilius.