Kadangi nauji atleidimai nebuvo paskelbti viešai, konkretų atleistų darbuotojų skaičių nuspėti sunku, tačiau jis taip pat galėtų siekti bent kelis šimtus. Bendrovė net savo viduje bando apriboti informaciją, susijusią su atleidimais, o crypto.com vadovas Krisas Marszalekas, kaip tvirtina „The Verge“, atsisako komentuoti apie bendrą skaičių atleistų darbuotojų skaičių.

Visa tai rodo, kad crypto.com – vienas matomiausių žaidėjų kriptovaliutų rinkoje – išgyvena sunkius laikus ir gali patirti didesnę finansinę įtampą, nei stengiamasi parodyti viešai.

„Buvome užtikrinti, kad atleidimai turės įtakos tik 5 proc. darbuotojų, bet neseniai žmonės pradėjo pastebėti, kad vis daugiau darbuotojų nebepasirodo vidiniuose ar suplanuotuose susitikimuose“, – „The Verge“ komentavo su situacija susipažinęs šaltinis.

Bitkoinas

Nuo 2021 m. crypto.com padidino savo darbuotojų skaičių apie 50 proc., todėl nenuostabu, kad rinkai smukus, kai kuriems iš jų nebėra vietos.

„Dabar atrodo, kad šie papildomi apie 1300 darbuotojų yra vertinami kaip išlaidos, kurias reikia sumažinti, siekiant išsaugoti verslą“, – tęsė „The Verge“ šaltinis, siekiantis išlaikyti anonimiškumą.

Remiantis „Decrypt“ ataskaitomis, kol kas crypto.com apie atleidimus viešai nepranešė.

„Bendrovė slepia faktą, kad jie atleido daugiau nei 1 tūkst. darbuotojų, o oficialiai pranešė atleidę viso labo 260“, – CNBC sakė vienas crypto.com darbuotojų ir pridūrė, kad apie trečdalis susitikimų kambariuose esančių paskyrų yra išjungtos arba ištrintos. Kadangi šis atleistųjų skaičius nėra oficialiai patvirtintas, jį vertėtų vertinti kritiškai.

Kriptovaliutų verslas pastaraisiais mėnesiais susidūrė su pragaištingomis sąlygomis, kadangi tiek kainos, tiek prekybos apimtys smarkiai krito, pastebi „The Verge“.

Tai lėmė ne vienos su kriptovaliutomis susijusios bendrovės atleidimų bangą: „BlockFi“ birželį atleido 20 proc. darbuotojų, „Coinbase“ tą patį mėnesį pranešė planuojanti atleisti 18 proc. darbuotojų. Panašius pranešimus liepos mėnesį paskelbė ir „OpenSea“ ar blockchain.com