Pasak AFP, daugelis pagrindinių Vakarų valstybių, Rusijos, Kinijos ir kitų šalių žiniasklaidos priemonių, kurios anksčiau buvo pažymėtos viena iš šių žymų, jų nebeturi.

Tarp jų – ir JAV nacionalinio visuomeninio radijo (NPR), Kinijos oficialiosios naujienų agentūros „Xinhua“, Rusijos RT ir Kanados CBC paskyros.

Praėjusiais metais milijardieriaus Elono Musko įsigyta „Twitter“ jau seniai žymėjo paskyras, susijusias su valstybine žiniasklaida ar vyriausybės pareigūnais, ypač iš Kinijos ir Rusijos. Ji teigė, kad šioje politikoje daugiausia dėmesio skiriama subjektams, kurie „yra oficialus nacionalinės valstybės balsas užsienyje“.

Tačiau pastaruoju metu šios etiketės pradėtos taikyti naujienų organizacijoms, kurios gauna viešąjį finansavimą, bet nėra kontroliuojamos jokios vyriausybės.

Tada NPR nustojo naudotis tviteriu, o CBC pasekė jo pavyzdžiu. Tą patį pagrasino padaryti Naujosios Zelandijos radijas ir Švedijos visuomeninis „Sveriges Radio“.

Tačiau nuo penktadienio visos žymos buvo panaikintos.

Pokyčiai atsirado netrukus po to, kai ketvirtadienį „Twitter“ pradėjo masiškai šalinti mėlynas žymas – simbolį, kuris anksčiau reiškė patikrintą paskyrą.

E. Muskas, kurio 44 mlrd. dolerių investicijos į platformą susitraukė, pakeitė sistemą, kad ženkliuką galėtų gauti bet kas, kas moka 8 dolerius per mėnesį.

Dėl audringo E. Musko vadovavimo iš platformos buvo atleista tūkstančiai darbuotojų, o reklamos pirkėjai ėmė bėgti iš platformos.

Vartotojai skundžiasi, kad padaugėjo neapykantą kurstančių kalbų ir dezinformacijos, o kraštutinių pažiūrų paskyros įgauna vis daugiau populiarumo, nes turinys tapo mažiau moderuojamas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją