Programėlę buvo galima atsisiųsti prieš pat vidurnaktį, be to ji buvo automatiškai atsisiųsta į „Apple“ įrenginius, priklausančius vartotojams, kurie iš anksto užsisakė programėlę.

Kai kurie vartotojai pranešė, kad turėjo problemų registruojant paskyrą arba buvo įtraukti į laukiančiųjų sąrašą su pranešimu: „Dėl didžiulės paklausos įtraukėme jus į laukiančiųjų sąrašą“.

„Reuters“ anksčiau pranešė, kad programėlė buvo prieinama žmonėms, pakviestiems ja naudotis bandomuoju etapu.

Trumpui buvo uždrausta naudotis „Twitter“, „Facebook“ ir „YouTube“ po 2021 m. sausio 6-osios jo šalininkų išpuolio prieš JAV Kapitolijaus pastatą, kai buvęs prezidentas buvo apkaltintas skelbęs smurtą kurstančias žinutes.
Donaldo Trumpo „Truth Social“ programėlė

Buvusio JAV respublikonų atstovo Devino Nuneso vadovaujama „Trump Media & Technology Group“ (TMTG), „Truth Social“ įmonė, prisijungia prie augančio technologijų kompanijų portfelio, kurie save laiko žodžio laisvės šalininkais ir tikisi pritraukti vartotojus, kurie mano, kad jų nuomonė yra slopinama labiau nusistovėjusiose platformose.

Kol kas nė viena iš naujesnių įmonių, tarp kurių yra „Twitter“ konkurentai „Gettr“ ir „Parler“ bei vaizdo įrašų svetainė „Rumble“, neprilygsta savo pagrindinių kolegų populiarumui.

„Šią savaitę paleisime programėlę „Apple App Store“. Tai bus nuostabu, nes turėsime daug daugiau žmonių, kurie bus platformoje", – sakė D. Nunesas per „Fox News“ laidą „Sekmadienio rytas prasideda su Maria Bartiromo“.

„Mūsų tikslas yra, manau, kad mes jį pasieksime, kad iki kovo pabaigos pradėsime pilnu pajėgumu veikti bent jau Jungtinėse Valstijose“, – pridūrė jis.

„Truth Social“, programų parduotuvės puslapyje, kuriame išsamiai aprašoma jos versijų istorija, buvo rašoma, jog pirmoji vieša programos versija arba 1.0 versija buvo prieinama prieš dieną, teigiama „Reuters“ pranešime. Pagal puslapį, dabartinė 1.0.1 versija apima „klaidų pataisymus“.