Nuo ketvirtadienio visi „Tinder“ vartotojai gali pasiekti naują funkciją per saugumo centro nustatymus.

Tiesa, paslauga nebus nemokama. Kiekvienas vartotojas galės atlikti dvi nemokamas pirmas paieškas, ir pasitikrinti, su kuo bendrauja, kol bus išnaudotas bendras kiekio limitas. O kiekviena kita paieška per „Garbo“ kainuos 2,5 JAV dolerio, rašo „Mashable“.

Visos lėšos ir surinkti mokesčiai bus skirti atlyginti „Garbo“ veiklai, kuri apima asmenų patikras. Ši organizacija siekia užkirsti kelią grėsmėms skaitmeniniame amžiuje – kiekvienas vartotojas galės pasiekti viešą informaciją apie agresyvius, pasižymėjusius smurtine veikla ar kitu žalingu elgesiu asmenis, įtraukiant areštus, teistumą, seksualinių nusikaltėlių registrą. „Garbo“ bendradarbiauja su ekspertais ir specialistais iš įvairių organizacijų, tarp jų – JAV Nacionalinis nusikaltimų aukų centras, „EndTab“.

„Mes norime apsaugoti labiausiai pažeidžiamus nuo žalos ir internete, ir neprisijungus. Tai tik pirmas žingsnis įgyvendinant mūsų misiją – padėti aktyviai užkirsti kelią žalai skaitmeniniame amžiuje“, – pranešime teigė „Garbo“ įkūrėja Kathryn Kosmides.

„Tinder“ vartotojai „Garbo“ paslaugą galės pasiekti paspaudę mėlyną skydo piktogramą bet kur programėlėje – ji nuves į saugumo centrą. Nuoroda suteiks informaciją, kaip gauti bazinę informaciją apie savo naują simpatiją: pakaks vardo ir telefono numerio.

Tai jau ne pirmas žingsnis, „Tinder“ siekiant užtikrinti vartotojų saugumą, pagalbą nukentėjusiesiems. Pernai viduryje pradėta griežčiau tikrinti tinklo vartotojų tapatybė.