Pagal naują „Tinder Matchmaker“ funkciją, programėlės naudotojai galės 24 valandoms suteikti kitiems prieigą prie savo paskyros, kad šie galėtų siūlyti, jų nuomone, tinkamus asmenis, rašo BBC.

„Tinder“ teigia, kad taip pažintys taps „komandiniu sportu“, tačiau pažinčių ekspertai įspėja, kad gali kilti problemų dėl privatumo.

Neretai pasitaiko, kad su draugais realiame gyvenime aptarinėjami susirašinėjimai su potencialiais partneriais iš pažinčių programėlės ar net kuriam laikui perduodamas telefonas kitam asmeniui, kad šis nuspręstų, kurie asmenys galėtų patikti programėlės naudotojui.

„Tinder“

„Tinder Matchmaker“ siunčia profilius naudotojo pasirinktai žmonių grupei, kad jie galėtų juos peržiūrėti ir pareikšti savo nuomonę.

Šie žmonės negali pamėgti ar atmesti potencialių partnerių, bet gali pateikti savo rekomendacijas.

Pirmiausia, ši funkcija bus įdiegta 15 šalių, įskaitant Jungtinę Karalystę, JAV ir Australiją, o po kelių mėnesių bus pradėta naudoti visame pasaulyje.

Pažinčių ekspertė Sarah Louise Ryan sako, kad vienintelė jos abejonė dėl naujosios funkcijos yra ta, kad vieno asmens profiliu galima skaitmeniniu būdu dalytis su kitais žmonėmis.

Ši funkcija reiškia, kad anketą galės peržiūrėti iki 15 žmonių, kuriems nė nebūtina turėti savo asmeninės „Tinder“ paskyros.

„Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl mano klientai kreipiasi į mane, yra konfidencialumas. Jei esate pažinčių programėlės naudotojas, jūs žinote, kad paliekate skaitmeninį pėdsaką, bet juo dalijatės tik su kitais vienišiais toje pačioje programėlė“, – sakė ji.

„Tinder“

Tačiau pažinčių ekspertė taip pat teigė, kad „Tinder“ apskritai gerai tvarkosi su duomenų privatumu.

2016 m. bendrovė pareiškė, kad peržiūrės savo duomenų privatumo politiką po to, kai buvo apkaltinta rinkusi privačius naudotojų duomenis be aiškaus sutikimo.

2023 m. vasario mėn. ji išleido režimą, kuriuo mokantiems prenumeratoriams rodomi tik tie naudotojų profiliai, kuriuos jie jau pamėgo.

S. Ryan pridūrė, kad kiti asmenys gali objektyviau įvertinti potencialius partnerius, tačiau taip pat gali pakeisti naudotojo asmeninę nuomonę.