„Tesla“, reaguodama į lėtėjančią paklausą ir spaudimą dėl kainų, atleidžia daugiau nei 10 proc. (apie 14 tūkst.) savo darbuotojų visame pasaulyje.

Apie „sunkų sprendimą“ E. Musko sprendimą pirmasis pranešė portalas „Elektrek“. Metinėje „Tesla“ ataskaitoje teigiama, kad joje dirba 140 473 darbuotojai.

E. Muskas rašė, kad pastaraisiais metais „Tesla“ sparčiai augo ir dėl to tam tikrose srityse dubliavosi pozicijos ir darbo funkcijos, rašo „The Guardian“.

Kalbėdamas apie etatų mažinimą, jis rašė: „Nėra nieko, ko nekenčiu labiau, bet tai turi būti padaryta. Tai leis mums būti taupiems, novatoriškiems ir pasiruošusiems kitam augimo etapo ciklui.“

Nuotraukos - 12

Šis žingsnis žengtas po sunkios metų pradžios elektromobilių gamintojai. „Tesla“ pranešė, kad pirmąjį 2024 m. ketvirtį klientams pristatė apie 387 000 automobilių. Tai buvo pirmasis jos pristatymų sumažėjimas per beveik ketverius metus.

Bendrovė nurodė gamybos problemas, kurias sukėlė nenumatyti veiksniai, pavyzdžiui, išpuoliai prieš laivybą Raudonojoje jūroje ir padegimas jos gamykloje Berlyne. Be to, ataskaitos rodė, kad ir pasaulinė paklausa sumažėjo.

Šį mėnesį paskelbus pardavimų duomenis, E. Muskas atmetė komentarus, kad dėl jo susiskaldžiusios asmenybės sumažėjo pardavimai, ir atkreipė dėmesį į panašius prastus Kinijos konkurentės „BYD“ duomenis, sakydamas, kad tai buvo „sunkus ketvirtis visiems“.