Keturis ketvirčius mažėjusios pajamos pagaliau 2 proc. išaugo ir pasiekė 119,6 mlrd. JAV dolerių.

Kinijos segmente, apimančiame bendrovės „Apple“ veiklą Taivane ir Honkonge, JAV bendrovės pajamos sumažėjo maždaug 13 proc.

Pagrindiniu pelno augimo varikliu toliau buvo išmanieji telefonai „iPhone“, kurių pardavimo apimtys išaugo apie 6 proc. iš pasiekė 69,7 mlrd. JAV dolerių, ketvirtadienį po JAV akcijų biržos darbo dienos pabaigos pranešė bendrovė.

Analitikų teigimu, „Apple“ pernai pirmą kartą tapo didžiausia pasaulyje išmaniųjų telefonų tiekėja, pralenkdama šioje srityje ilgus metus pirmavusią bendrovę „Samsung“.

Išmaniųjų telefonų „IPhone“ prekybos apimtys viršijo analitikų lūkesčius – buvo tikimasi, kad jos vidutiniškai sudarys 68,55 mlrd. JAV dolerių. Reikia pastebėti, kad rugsėjį prekyboje pasirodė naujo modelio išmanieji telefonai „iPhone 15“.

„Apple“

Kita vertus, „Apple“ nepateisino rinkos lūkesčių paslaugų, kompiuterių „Mac“ ir planšečių „iPad“ srityje. Prekybos pasibaigus biržos darbo dienai metu bendrovės akcijų kaina nukrito maždaug 1,6 proc.

Apskritai bendrovės „Apple“ pelnas padidėjo 13 proc. iki 33,9 mlrd. JAV dolerių.

„Šiandien „Apple“ praneša apie gruodį išaugusias pajamas, kurioms įtakos turėjo išmaniųjų telefonų „iPhone“ pardavimų apimtys, ir apie visų laikų rekordinę pajamų iš paslaugų sumą“, – pranešė bendrovės „Apple“ vadovas Timas Cookas.

„Su malonumu pranešame, kad mūsų aktyvių prietaisų bazė jau viršijo 2,2 mlrd. vienetų ir pasiekė visų laikų visų produktų rekordą visuose geografiniuose segmentuose.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją