Visgi vienbalsiai sutariama, kad jeigu automobilių gamybos įmonės sukūrė specialiai prekių ženklui skirtą programėlę, ją turėti savo išmaniajame telefone visuomet verta. Ne tik turėti, bet ir naudotis, mat galimybių, palengvinančių gyvenimą, jose – ne viena.

Padeda rasti, kur pastatėte

Šiuolaikiniai automobiliai turi nuolatinę sąsają su interneto tinklu. Ji pirmiausia reikalinga tam, kad sėkmingai veiktų pagalbos kelyje iškvietimo sistema, nurodanti, kur tiksliai yra automobilis, ir pranešanti gelbėjimo tarnyboms apie eismo įvykį, kurį patyrė ekipažas. Tačiau automobilių gamintojai tai išnaudojo ir gerokai paprastesniems, vairuotojams kasdien praverčiantiems dalykams.

Pavyzdžiui, Prancūzijos automobilių gamintojas „Citroën“, sukūręs programėlę „My Citroën“, suteikė galimybę nuolatos matyti, kur yra transporto priemonė detaliame žemėlapyje. Ši funkcija ypač praverčia tais atvejais, kai išsiblaškę prie didelio prekybos centro neatkreipiate dėmesio, kokioje eilėje – pažymėtoje drambliukais, drugeliais ar šuniukais – pastatėte automobilį, o nešini pirkinių maišais, vedini vaikais neturite ūpo klaidžioti ir bandyti pamatyti bent mašinos kamputį.

Leidžia valdyti automobilį

Programėlės gerai ir tuo atveju, jei transporto priemonę tenka dalytis su šeimos nariais, ar, pavyzdžiui, kai rakteliai savininko kišenėje, o iš daiktadėžės ar bagažinės artimiesiems reikia pasiimti paliktus daiktus.

Sprendimą siūlo ne vienas gamintojas. Pavyzdžiui, JAV elektromobilių gamintoja „Tesla“ savo programėlės naudotojams leidžia ja atrakinti ir užrakinti mašiną, kai to reikia. Beje, programėlėje galima apriboti ir prieigą prie skirtingų automobilio vietų, pavyzdžiui, atrakinus transporto priemonę, daiktadėžę, kurioje yra vertingų daiktų, palikti užrakintą.

Panašias ir dar daugiau įvairių valdymo funkcijų siūlo ne vienas gamintojas. Pavyzdžiui, leidžiama pašildyti automobilio saloną arba, jei šis paliktas kaitrioje saulėje, įjungti kondicionierių ir jo vidų atvėsinti.

Patiks mėgstantiems skaičiuoti