Kodėl būtent Švedijos sostinė?


„Stockholm Epicenter“ – pirmasis Švedijos sostinės skaitmeninių inovacijų centras. Šiame mieste veiklą vykdo tokios žinomos technologijų srities įmonės kaip „Spotify“ ar „Klarna“. „Kilo Health“ žmogiškųjų išteklių vadovė Ilona Bernotaitė pabrėžia, kad tokie faktai tikrai turėjo įtakos priimant galutinį sprendimą.

„Nuosekliai ieškome talentų ir užsienyje, ypač aukštos kvalifikacijos, tad Švedija – natūralus pasirinkimas. Čia netrūksta kvalifikuotų specialistų, o modernus, atviras požiūris į žmones tikrai sutampa su „Kilo Health“ kultūra. Pats „Stockholm Epicenter“ yra ne tik bendradarbystės erdvė, bet ir vienas pagrindinių inovatyvių įmonių veiklos centrų (angl. hub) Skandinavijoje, tad buvimas tokioje bendruomenėje padeda aktyviai įsitraukti į skandinavišką IT startuolių ekosistemą“, – teigia specialistė.

Šių metų planuose – pasiekti 1000 talentų


Šiuo metu įmonėje dirba apie 700 talentų, tačiau planuojama iki metų galo suburti 1 000 talentų komandą. I. Bernotaitė pabrėžia, kad bendrovė tam atsakingai ruošiasi.

„Vienas esminių „Kilo Health“ skirtumų, palyginti su kitomis didžiosiomis įmonėmis – mes užaugome be išorinių investicijų. Ypač dabar, kai dauguma specialistų jaučiasi neužtikrintai dėl matomų didžiųjų tech (angl. big tech) įmonių masinių atleidimų, mūsų organiškas augimas yra patrauklus, patikimas. Gera to iliustracija – tarptautiniai įvertinimai. Pavyzdžiui, nuo 2022 m. „Financial Times 1000“ reitinge „Kilo Health“ užėmė antros sparčiausiai augačios įmonės titulą Europoje“, – aiškina I. Bernotaitė.

Žmogiškųjų išteklių vadovė papildo, kad šiuo metu Švedijoje jau darbuojasi keletas specialistų, tad ateityje tikrai planuojama samda ir toliau. Tai patvirtino ir patirtis kitose šalyse. Pavyzdžiui, pernai rudenį įmonė atidarė biurą Rygoje, o nepraėjusius nė pusmečiui matomas gerokai išaugęs kandidatų paraiškų iš šalies kaimynės skaičius.