Žadama, kad „Moonwalkers“ naudoti bus tiek pat paprasta, kiek ir judamuosius takelius, kurie įprasti oro uostuose – jie paspartina ilgą kelionę per oro uostų terminalus. Skirtumas tik tas, kad visa reikalinga „greitojo ėjimo“ technika būtų ant kojų – pakanka eiti ir mėgautis reikšmingu greičio padidėjimu.

Robotikos inžinieriai darbą prie „Moonwalkers“ pradėjo „Carnegie Mellon“ universitete, o vėliau įkūrė naują kompaniją „Shift Robotics“.

Jų produktas šiek tiek primena riedučius, kadangi turi ratukus. Tačiau įmonė patikina, kad nereikės mokytis jais riedėti – „antbačiai“ patys suteiks daugiau galios.

„Moonwalkers“ esą galima naudoti su bet kuriais batais, o kiekvienas prietaisas turės 300 vatų elektrinį variklį, kuris suks 8 poliuretano ratus. Jie gerokai mažesni nei įprastų riedučių, be to, išdėstyti ne vienoje eilėje. Dėl to stovint nereikia pastangų išlaikyti pusiausvyrą.

Jutikliai stebi vartotojo eiseną, o tuomet algoritmai automatiškai didina arba mažina variklių galią, ji sinchronizuojama su kiekvienu žingsniu. „Pridedamas“ greitis didėja arba mažėja priklausomai nuo to, ar vartotojas eina greičiau, ar lėčiau. Be to, ties pirštais „antbačiai“ dar ir lankstosi panašiai, kaip ir batas, dėl to „Moonwalker“ leidžia patogiau ir natūraliau vaikščioti.

Kompanija įsitikinusi, kad jų kuriami „Moonwalkers“ gali padidinti ėjimo greitį iki 250 procentų, rašo gizmodo.com. Remiamasi tuo, kad dauguma žmonių vaikšto 4-6 km/h greičiu, o „Moonwalkers“ turi apribotą maksimalų maždaug 11,2 km/h greitį. Net ir einant nuo kalno, jų nešiotojai, žadama, galės visiškai sustoti vieno metro atstumu.
„Moonwalkers“ žada ėjimą pagreitinti kelis kartus

Tačiau norint lipti laiptais, reikės pėdomis atlikti specialų gestą – įjungti režimą, užrakinantį ratus ir neleidžiantį įrenginiui laisvai riedėti.

Įkrautų baterijų turėtų pakakti įveikti beveik 10 km atstumą, tad tokie batai galėtų virsti alternatyva automobiliui – trumpoms kelionėms į darbą ir atgal ir pan. „Moonwalkers“ yra gerokai mažesni nei elektrinis paspirtukas ar dviratis, todėl lengva juos įsidėti į stalčių, ar kuprinėje, jei jie nenaudojami.

Netradiciniai „Moonwalkers“ nėra pigūs – „Shift Robotics“ pirmiausia siūlo juos pristatyti „Kickstarter“ platformoje, čia vietoje planuotų 90 tūkst. dolerių kompanija jau surinko daugiau nei 235 tūkst. dolerių.

Pirmieji klientai rezervavo pirmuosius modelius už 999 dolerius, tačiau tikimasi, kad mažmeninėje rinkoje šių „antbačių“ kaina galėtų svyruoti apie 1400 dolerių.
„Moonwalkers“ žada ėjimą pagreitinti kelis kartus

Nepaisant to, kad produktą kuria talentingi inžinieriai, visuomet yra rizika apskritai negauti produkto, kuris dar tik kuriamas ir pristatomas „Kickstarter“ platformoje – įprasta, kad galimi atidėliojimai, specifikacijų pokyčiai, yra ir rizika, kad produktas gali apskritai neišvysti dienos šviesos.