Programėlių veiklos sutrikimus fiksuojančio puslapio downdetector.com duomenimis, pranešimų apie „Facebook“, „Messenger“ ir „Instagram“, „Threads“ socialinių tinklų sutrikimus padaugėjo apie 17 val. Lietuvos laiku.

Dauguma naudotojų nurodė, kad jiems nepavyksta prisijungti prie savo paskyros, taip pat neveikia programėlės ir interneto svetainės. Remiantis downdetector.com duomenimis, problema yra globali ir „Meta“ produktai sutrikimų patyrė visame pasaulyje, vien šioje platformoje pranešama apie šimtus tūkstančių sutrikimų atvejų.

Šiuo metu veikiančio socialinio tinklo „X“ (buvusio „Twitter“) paskyroje „Meta“ jokių pranešimų apie sutrikimus nebuvo paskelbta. Paskutinė žinutė kompanijos pateiktame sraute yra pasidalinta maždaug prieš parą.

Kaip praneša „Reuters“, problemas kompanija sprendžia.

„Žinome, kad vartotojams sunku prieiti prie mūsų teikiamų paslaugų. Šiuo metu dirbame su tuo“, – pranešime socialiniame tinkle „X“ teigė „Meta“ atstovas spaudai Andy Stone'as.

„Baltimax“ kibernetinio saugumo inžinierius ir ESET specialistas Lukas Apynis pastebi, kad šis sutrikimas paveikė ne tik socialinį tinklą „Facebook“, bet ir socialinį tinklą „Instagram“, susirašinėjimo programėlę „Messenger“ bei mikrotinklaraščių ir socialinių tinklų paslaugą „Threads“.

„Dauguma vartotojų susidūrė su problema, kai automatiškai buvo atjungti nuo socialinių tinklų. Kol kas slaptažodžių keisti nereikia, tai yra „Meta“ paslaugų sutrikimas“, – komentuoja IT ekspertas Lukas Apynis.

Apie 18:15 Lietuvos laiku socialinis tinklas „Facebook“ atnaujino savo veiklą.