Interviu CBNC Hon Pakas, „Samsung Electronics“ skaitmeninės sveikatos grupės vadovas, aptarė pirmąjį bendrovės žengimą į žiedų produktų kategoriją, rašo CBNC.

„Samsung Galaxy Ring“ ketina konkuruoti su populiariuoju „Oura Ring“, kuris debiutavo 2015 metais. Jau trečią kartą išleistas „Oura Ring“ stebi ir analizuoja daugybę rodiklių, įskaitant širdies ritmą, deguonies kiekį kraujyje, kūno temperatūrą ir miego trukmę.

Išmanusis žiedas

Apie išmanųjį žiedą „Samsung“ užsiminė per sausio mėn. spaudos konferenciją, kai pristatė išmanųjį telefoną „Samsung Galaxy S24“.

Pietų Korėjos technologijų milžinė naująjį išmanųjį žiedą pirmą kartą demonstruoja pirmadienį Barselonoje prasidedančiame renginyje „World Mobile Congress“.

„Samsung Galaxy Ring“ funkcijos

H. Pakas teigė, kad išmanusis žiedas, kuriame įrengti jutikliai, galės rodyti širdies ritmo, kvėpavimo dažnio, miego metu atliekamų judesių kiekį ir laiką, per kurį žmogus užmiega atsigulęs į lovą.

Jis taip pat sakė, kad žiedas galės suteikti naudotojui „gyvybingumo balą“, pagal kurį „renkami duomenys apie fizinį ir psichinį pasirengimą, kad būtų galima nustatyti, koks gali būti jūsų produktyvumas“.

Visa tai bus pasiekiama per „Samsung Health“ programėlę.

Išmanusis žiedas bus pradėtas pardavinėti šiais metais, tačiau H. Pakas nepateikė nei terminų, nei kainos.

Jis taip pat sakė, kad bendrovė svarsto galimybę pridėti funkciją, kuri leistų „Galaxy Ring“ atlikti bekontakčius mokėjimus, kaip ir išmaniuosiuose telefonuose.

Pasak H. Pako, bendrovė taip pat dirba prie neinvazinės gliukozės stebėsenos, taip pat kraujospūdžio nustatymo per savo dėvimus įrenginius.

Šiuo metu gliukozės kiekiui patikrinti žmonės naudoja prietaisus, kuriais praduriama oda. Neinvazinis būdas tai daryti būtų didžiulis žingsnis.