„Galaxy S24“ serija keičia mūsų santykį su pasauliu ir pradeda naują mobiliųjų inovacijų dešimtmetį“, – sakė Simonas Skupas, „Samsung Electronics Baltics“ vadovas Lietuvoje.

Dirbtinis intelektas „Galaxy AI“ sukurtas remiantis mūsų patirtimi vystant inovacijas ir supratimu, kaip žmonės naudojasi telefonais. Siekiame, kad žmonės visame pasaulyje su „Galaxy AI“ pagerintų savo kasdienį gyvenimą ir išnaudotų naujas išmaniųjų galimybes.“

Išskirtinė kasdienė patirtis\


„Galaxy AI“ pristato patobulintą dirbtinį intelektą, kuriuo siekiama gerinti kiekvieną gyvenimo aspektą bei kone svarbiausią telefono funkciją – komunikaciją.

DI paremta funkcija ypač naudinga tada, kai reikia bendrauti iškilus kalbos barjerams: DI pagelbės ir tiems, kuriems šiek tiek trūksta konkrečios kalbos žinių, ir tiems, kurie ta kalba iš viso negali susišnekėti.

Bendraukite su studentu ar kolega iš užsienio ar rezervuokite viešbutį kitoje šalyje – tai padaryti lengva naudojant „Live Translate“ („Tiesioginis vertimas“) funkciją – realaus laiko balso ir teksto vertimo programą, pritaikytą telefono skambučiams ir pranešimams.

Naudodami „Interpreter“ („Vertėjas“), tiesioginius pokalbius galite akimirksniu išversti padalytame ekrane. Taip vienas priešais kitą stovintys asmenys gali perskaityti kito asmens pasakyto sakinio transkripciją. Ši funkcija veikia ir nenaudojant mobiliųjų duomenų ar „Wi-Fi“.

„Samsung“ naujienos

Pranešimuose ir kitose programėlėse „Chat Assist“ („Pokalbių pagalba“) gali padėti pakoreguoti pokalbius, kad šie skambėtų taip, kaip labiausiai tinka tam tikromis aplinkybėmis: pavyzdžiui, jei norite nusiųsti mandagią žinutę bendradarbiui arba parašyti trumpą, bet skambią frazę socialiniuose tinkluose. Į „Samsung“ klaviatūrą integruotas DI taip pat gali realiuoju laiku išversti žinutes, el. laiškus ir kitus pranešimus iš ir į numatytas 13 kalbų.

Darbus taip pat palengvina „Samsung Notes“ funkcija „Note Assist“ („Pastabų pagalba“). Ji gali DI pagalba generuoti teksto santraukas, išanalizuoti ir apjungti kelias pastabas į vieną bei padėti kurti užrašų šablonus.

Naujoji išmaniųjų įrenginių serija žymi svarbų etapą naršymo istorijoje – tai pirmieji telefonai, kuriuose debiutavo su „Google“ sukurta intuityvi, gestais valdoma „Circle to Search“ („Paieška apibrėžiant“) funkcija. Ilgai paspaudę pradžios mygtuką, galite apvesti, paryškinti, brūkštelėti ar paliesti bet kokį objektą savo „Galaxy S24“ ekrane ir akimirksniu gauti objekto paieškos rezultatus. Jei draugo socialinės medijos įrašo fone pamatysite gražią lankytiną vietą arba „YouTube Shorts“ vaizdo įrašuose neįtikėtinai įdomų faktą, turėsite galimybę greitai sužinoti daugiau neišeidami iš atvertos programėlės.

Galimybė išlaisvinti kūrybiškumą


„Galaxy S24 ProVisual Engine“ – tai išsamus DI įrankių rinkinys, kuris pakeičia vaizdų fiksavimo galimybes ir suteikia didesnę kūrybinę laisvę kiekviename žingsnyje – nuo kadro paruošimo iki dalijimosi juo socialiniame tinkle.

Dėl patobulintų naktinės fotografijos galimybių nuotraukos ir vaizdo įrašai, padaryti naudojant „Galaxy S24 Space Zoom“, išlieka puikūs bet kokiomis sąlygomis, net ir priartinus vaizdą.

Įamžinus vaizdus, naujoviškais „Galaxy AI“ redagavimo įrankiais galima lengvai redaguoti nuotraukas, pavyzdžiui, ištrinti jose esančius objektus, iš naujo juos įkomponuoti ir atkurti. Kad naudotojai turėtų dar daugiau kūrybinės laisvės, funkcija „Generative Edit“ („Generatyvinis redagavimas“) gali užpildyti vaizdo fono dalis su dirbtiniu intelektu.

„Samsung“ naujienos

Ir nors turinio kūrimas yra viena svarbiausių telefono funkcijų, dalijimasis tais prisiminimais su pasauliu yra ne mažiau reikšmingas. Nuo šiol trečiųjų šalių socialinių tinklų programėlės visiškai išnaudos „Galaxy AI“ kameros sistemą: jos funkcijos tiesiogiai integruojamos į mobiliąsias programėles, tokias kaip „Instagram“, kad jose galėtumėte dalytis aukščiausios kokybės kadrais.

Kadangi DI tampa vis svarbesne kasdienio gyvenimo dalimi, siekiant užtikrinti geriausius rezultatus, įrenginio veikimas taip pat turi būti sklandus. Kiekviename „Galaxy S24 Ultra“ yra sumontuotas optimizuotas lustų rinkinys „Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform for Galaxy“, kuris užtikrina pagerintą NPU ir efektyvų DI veikimą.

Galaxy S24 Ultra“ ekranas yra pagamintas iš „Corning® Gorilla® Armor“ix. Jis buvo optiškai patobulintas ir pakeistas molekuliniu lygmeniu: tai padidina ekrano patvarumą 50 proc., o atsparumą įbrėžimams – keturis kartus.

Siekdama įvertinti išskirtinį atsparumą įbrėžimams, „Corning“ sukūrė naują laboratorinį „Scratch Bot“ testą, skirtą atkartoti mikro įbrėžimus, atsirandančius dėl kasdienio nusidėvėjimo. Atlikus šį kruopštų bandymą, „Gorilla Armor“ stiklas neparodė jokių matomų įbrėžimų ir buvo daugiau nei keturis kartus atsparesnis įbrėžimams nei konkurentų aliumosilikatiniai dengiamieji stiklai.

Inovatyvus saugumas ir privatumas


Ilgalaikis technologijų bendrovės įsipareigojimas suteikti naudotojams galimybę adaptuoti ir valdyti savo įrenginį tęsiasi ir DI eroje. „Galaxy S24“ naudotojai gali visiškai kontroliuoti, kiek jie leidžia savo duomenims pagerinti dirbtinio intelekto patirtį. Pavyzdžiui, naudojantis „Advanced Intelligence“ nustatymais, galima išjungti internetinį duomenų apdorojimą DI funkcijoms.

„Samsung“ naujienos

„Knox Matrix“ – tai viską apjungianti saugi erdvė, kurioje vietoje slaptažodžių naudojami saugumo raktai. Jie suteikia patogią ir saugią prieigą prie naudotojų registruotų svetainių ir programėlių. Prisijungimui naudojami skaitmeniniai prisijungimo duomenys, kurie padeda apsisaugoti nuo kibernetinių sukčių atakų.

Papildomas žingsnis tvarumo link


„Galaxy S24“ toliau didina perdirbtų medžiagų naudojimą „Galaxy“ įrenginiuose – vidiniams ir išoriniams komponentams naudojamas perdirbtas plastikas, stiklas ir aliuminis.

Technologijų bendrovė žengia dar vienu žingsniu į priekį. Pirmą kartą išmanieji „Galaxy S24“ įrenginiai turi komponentus, pagamintus iš perdirbto kobalto ir retųjų žemės elementų. „Galaxy S24 Ultra“ modelio akumuliatoriuje panaudota ne mažiau kaip 50 proc. perdirbto kobalto, o kuriant garsiakalbius panaudota 100 proc. perdirbtų retųjų žemės elementų.

„Galaxy S24“ taip pat yra pirmasis „Galaxy S“ serijos telefonas, kuriam sukurti panaudotas perdirbtas plienas ir termoplastinis poliuretanas (TPU).

Elegancija kiekvienoje detalėje


„Galaxy S24 Ultra“ yra pirmasis „Galaxy“ telefonas su vientisu titano rėmeliu, kuris padidina įrenginio patvarumą ir ilgaamžiškumą. Plonesnis „Galaxy S24 Ultra“ korpusas suteikia galimybę patogiau laikyti telefoną net ir judant.

Naujosios serijos telefonų spalvos sukurtos pagal Žemės mineralų atspalvius. „Galaxy S24 Ultra“ išmaniuosius telefonus pirkėjai galės rinkis iš keturių spalvų: Titano pilka, Titano juoda, Titano violetinė ir Titano geltona. „Galaxy S24+“ ir „Galaxy S24“ taip pat bus prieinamos keturios spalvos: Onikso juoda, Marmuro pilka, Kobalto violetinė ir Gintaro geltona.

„Samsung“ naujienos

Naujuosius „Galaxy S24“ serijos įrenginius galima įsigyti nuo 2024 m. sausio 31 d.

Kitų technologijų bendrovių naujienos


Rugsėjį „Apple“ savo kasmetiniame renginyje taip pat pristatė naujienas – išmaniųjų telefonų „iPhone 15“ seriją. Svarbiausias jų išskirtinumas – C tipo įkrovimo jungtis. O „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ išsiskiria savo korpusu – jis yra gaminamas iš titano.

Tuo tarpu „Xiaomi“ pristatė naujausią išmaniųjų telefonų seriją – „Xiaomi 13T“. Kadangi buvo sukurti bendradarbiaujant su aukščiausios klasės fotoaparatų ir objektyvų gamintoju „Leica“, naujieji išmanieji telefonai pasižymi puikia kamera bei itin greitu įkrovimu.