IDC pranešė, kad pirmąjį 2024 m. ketvirtį visame pasaulyje parduotų išmaniųjų telefonų skaičius per metus išaugo 7,8 proc. ir pasiekė 289,4 mln. vienetų.

Bendrovės IDC skaičiavimu, paskutinį ketvirtį „Samsung“ pardavė 60,1 mln. išmaniųjų telefonų, o „Apple“ – 50,1 mln. savo išmaniųjų prietaisų „iPhone“, atitinkamai užimdamos 20,8 proc. ir 17,3 proc. rinkos dalį.

„Kaip buvo prognozuota, toliau stebimas prekybos išmaniaisiais telefonais pagyvėjimas, o rinkose pamažu didėja optimizmas didžiųjų prekių ženklų atžvilgiu“, – pasakė bendrovės IDC pasaulinio mobilumo ir vartotojų prietaisų stebėjimo skyriaus vadovas Ryanas Reithas.

„Nors 2023 m. gale bendrovei „Apple“ pavyko atsidurti pirmoje vietoje, pirmuoju ketvirčiu „Samsung“ vėl sėkmingai įsitvirtino kaip didžiausia išmaniųjų telefonų tiekėja“, – paaiškino jis.

Likusiose pirmojo penketuko vietose įsitaisė Kinijos bendrovės „Xiaomi“, „Transsion“ ir „OPPO“. Bendrovės „Transsion“, kurios pagrindinė veikla yra koncentruota Afrikoje, pardavimų apimtys per metus išaugo apie 85 proc. – tai reiškia, kad maždaug vienas iš dešimties visame pasaulyje parduodamų išmaniųjų telefonų buvo pagamintas šios bendrovės gamyklose.

„Po pastaraisiais dvejais metais fiksuotų neramumų išmaniųjų telefonų rinka pasikeitė ir tapo dar tvirtesnė“, – teigė bendrovės IDC pasaulinio stebėjimo komandos tyrimų vadovė Nabila Popal.

Xiaomi“, pastaraisiais dvejais metais patyrusi didelių nuostolių, sugebėjo atsitiesti, o po agresyvios plėtros tarptautinėse rinkose pirmajame penketuke įsitvirtino ir „Transsion“, – paaiškino N. Popal.

„Kita vertus, nors abejų didžiausių rinkos dalyvių apyvarta pirmąjį ketvirtį sumažėjo, atrodo, kad bendrovės „Samsung“ padėtis apskritai yra geresnė nei praėjusiais ketvirčiais.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją