„Robotas vaikui sulaužė pirštą. Tai, žinoma, blogai“, – naujienų agentūrai „Tass“ teigė Maskvos šachmatų federacijos prezidentas Sergejus Lazarevas.

Socialiniuose tinkluose platinamas vaido įrašas, kuriame matyti, kad robotas čiumpa vieną iš vaiko pusėje esančių figūrėlių, tuomet berniukas bando atlikti savo ėjimą, o robtas suspaudžia jam pirštą.

Keturi suaugusieji atskubėjo vaikui padėti, jis galiausiai buvo išlaisvintas iš roboto gniaužtų ir išvestas.

S. Lazarevas tikina, kad robotas daug šachmatų partijų sužaidė be incidentų.

Berniukas dar galėjo grįžti į turnyrą – paskutines dienas žaidė sugipsuotas, pranešė „Tass“.

Roboto atstovai tikina, kad vaikas pažeidė saugumo taisykles, kadangi per greitai atliko savo ėjimą, rašo „The Guardian“.

Vaizdo įraše matyti, kaip praėjusią savaitę įvyko incidentas: vaiko staigūs judesiai robotui „nepatiko“ ir jis prispaudė vaiko pirštą prie lentos.

Rusijos šachmatų federacijos viceprezidentas Sergejus Smaginas teigė, kad robotas puolė po to, kai pats paėmė vieną iš berniuko figūrų.

„Yra tam tikros saugumo taisyklės ir vaikas, matyt, jas pažeidė. Kai jis padarė savo ėjimą, jis nesuprato, kad pirmiausia turi palaukti. Tai labai retas atvejis, pirmas, kurį prisimenu“, – kalbėjo S. Smaginas.

Sužalotas berniukas laikomas vienu iš 30 geriausių Maskvos jaunųjų iki 9-erių metų šachmatininkų. Jo tėvai kreipėsi į teisėsaugą, kad ši pradėtų tyrimą, nepaisant to, kad S. Smaginas teigė, jog incidentas yra sutapimas, o robotas buvo „absoliučiai saugus“.