Rusijos komunikacijos priežiūros institucija anksčiau šį mėnesį pareiškė, kad imasi veiksmų, kad nubaustų „Google“ už „klastočių“ platinimą „YouTube“, ir anksčiau perspėjo JAV bendrovę, kad jai jai būtų skirta bauda, jei ji nesilaikys reikalavimų, o tai yra platesnės kovos su užsienio technologijų įmonėmis ir žiniasklaida dėl informacijos srautų kontrolės dalis.

Maskvos Taganskio apygardos teismas ketvirtadienį pranešė, kad „Google“ buvo pripažinta kalta padariusi administracinius teisės pažeidimus ir dviem atvejais nubausta 4 mln. rublių ir 7 mln. Rublių baudomis.

„Google“ iš karto neatsakė į prašymus pakomentuoti.

Naujienų agentūra TASS nurodė, kad baudos buvo skirtos už, Maskvos nuomone, netikslių duomenų apie Rusijos karių nuostolius ir civilių aukas Ukrainoje platinimą, taip pat Ukrainos kraštutinių dešiniųjų grupių, tokių kaip nacionalistų batalionas „Azov“, pateiktos medžiagos platinimą „YouTube“.

Rusija vasario 24 d. į Ukrainą pasiuntė dešimtis tūkstančių karių dėl, jos teigimu, specialios operacijos, kuria siekiama pažeminti savo pietinės kaimynės karinius pajėgumus ir pašalinti žmones, kuriuos vadino pavojingais nacionalistais.

Ukrainos pajėgos surengė griežtą pasipriešinimą, o Vakarai įvedė plačias sankcijas Maskvai, siekdami priversti ją išvesti savo pajėgas iš Ukrainos.

Rusija užblokavo kai kurias užsienio socialinių tinklų įmones, įskaitant „Facebook“ ir „Instagram“. „YouTube“, nors ir patiria vis didesnį Rusijos vyriausybės spaudimą, vietos gyventojams vis dar yra pasiekiamas.

Naujienų agentūra RIA ketvirtadienį pranešė, kad „Google“ buvo iškelta dar viena byla dėl vaizdo įrašų, kuriuose raginama surengti teroro išpuolius Rusijoje, platinimo „YouTube“.