Nors šiuo metu 5G prieinamumas yra mažas, dr. Augučio Čėsnos teigimu, iki 2025 m. planuojama 5G padengti visų miestų teritorijas, magistralinius kelius, geležinkelio linijas, oro ir jūrų uostus.

Kaip sako pašnekovas, 5G padengimas Lietuvoje, lyginant su kitomis ES valstybėmis, yra vienas mažiausių dėl to, kad dar neįvyko 5G diegimui numatytų radijo dažnių juostų aukcionai.

Šiuo metu 5G ryšys diegiamas tose radijo dažnių juostose, kurios buvo naudojamos ankstesnėms radijo ryšio paslaugoms teikti.

Planuojama, kad įvykus aukcionams 5G bus diegiamas ir naujai skirtose dažnių juostose – 700 MHz, 3,5 GHz, 26 GHz. Tiesa, 26 GHz radijo dažnių aukcionas planuojamas tik 2024-2025 m.

Šiuo metu RRT yra paskelbusi aukcioną, kuriuo bus suteikta teisė naudoti radijo dažnius iš 700 MHz radijo dažnių juostos. Netolimoje ateityje planuojama paskelbti apie aukcioną, suteikiantį teisę naudoti radijo dažnius iš 3,5 GHz radijo dažnių juostos.

Specialiai 5G bokštai nėra statomi, pasakoja RRT atstovas, tačiau Lietuvoje jau įregistruotos 466 bazinės 5G stotys. Jos montuojamos jau stovinčiuose bokštuose, stiebuose, ant pastatų ar kitų statinių.