Tai linijos „Asia-Africa-Europe 1“, „Europe India Gateway“, „Seacom“ ir „TGN“, kuriomis perduodama 25 proc. duomenų srauto regione, pranešė Honkonge įsikūrusi bendrovė „HGC Global Communications Limited“.

„Apie 15 proc. srauto iš Azijos keliauja į vakarus, o 80 proc. šio srauto keliauja šiais povandeniniais kabeliais Raudonojoje jūroje“, – sakoma HGC pareiškime.

Bendrovė informavo, kad jau įgyvendina klimato kaitos švelninimo priemones, pavyzdžiui, diversifikuoja maršrutus, kad pakeistų paveiktus maršrutus.

Tai apima šiaurės kryptį (Honkongas-žemyninė Kinija-Europa) ir rytų kryptį (Honkongas-JAV-Europa). Vakarų kryptimi bendrovė keičia maršrutų kryptį, kad srautas būtų nukreiptas į nepaveiktą 11 kabelių sistemą Raudonojoje jūroje.

„Pirminė analizė parodė, kad pažeisti kabelių segmentai yra pietinėje Raudonosios jūros dalyje, priklausančioje Jemeno jurisdikcijai“, – sakė HGC.

Savo ruožtu hučių grupuotė, kuri anksčiau sistemingai atakavo laivus Raudonojoje jūroje, neigė, kad yra susijusi su šiuo incidentu, ir kaltino Didžiąją Britaniją bei JAV.

Visuotinis socialinių tinklų sutrikdymas


Didžiausių pasaulio socialinių tinklų, paslaugų teikėjų ir paslaugų vartotojai antradienį patyrė pasaulinį sutrikimą.

Nustojo veikti „Facebook“, „Messenger“, „Instagram“ ir „Threads“.

Tarp galimų sutrikimo priežasčių – Raudonojoje jūroje esančios interneto magistralės pažeidimas.