Internete savaitgalį pasirodė dešimtys autentiškų GTA VI žaidimo vaizdo įrašų, kuriuose vaizduojama, kaip būsimame žaidime galėtų atrodyti apiplėšimai, ginklų naudojimas, vairavimas atvirame pasaulyje. Tai vienas iš didžiausių duomenų nutekinimo atvejų istorijų, vertina naujienų agentūros „Reuters“ ar „Bloomberg“, kiti apžvalgininkai.

Duomenis tekinęs programišius dar pasidalijo ir žinute, kurioje nurodė esąs linkęs „derėtis dėl sandorio“ ir paprašė, kad žaidimų kūrėja „Rockstar Games“, arba ją kontroliuojanti bendrovė „Take-Two“ su juo susisiektų.

Panašu, kad siekdama apsaugoti savo intelektinę nuosavybę „Take Two“ ėmėsi veiksmų – socialiniuose tinkluose masiškai šalinami pasirodę vaizdo įrašai.

Būsimasis „Rockstar“ kūrinys yra bene laukiamiausias kompiuterinis žaidimas pasaulyje. Žaidimas kuriamas nuo 2014-ųjų metų. Internete pasirodė apie 90 vaizdo įrašų, kuriuose matyti ir naudojama programinė įranga. Nutekėję vaizdo įrašai toli gražu neatskleidžia, kaip galėtų atrodyti išbaigtas žaidimas. Panašu, kad atvaizduojama senesnis žaidimo prototipas dar iš 2017 metų, rašo techcrunch.com.

Programišius „GTAForums“ save įvardijo kaip „teapotuberhacker“, jis tikino esąs atsakingas ir už pastaruoju metu atliktą įsilaužimą į „Uber“. Programišius tikino, kad vaizdo įrašus pasiglemžė po to, kai gavo prieigą prie „Rockstar“ darbuotojų „Slack“ (žinučių siuntimo programa) paskyros.

Įvairiuose vaizdo įrašuose atvaizduojami vyro ir moters personažai, o veiksmas vyksta išgalvotame mieste, kuris yra Majamio analogija – tai atitinka ankstesnius pranešimus apie tai, koks galėtų būti naujas GTA VI.

GTA serija susideda iš vienų perkamiausių žaidimų istorijoje. Būta vertinimų, kad būsimasis žaidimas galėtų uždirbti 3,5 mlrd. eurų pajamų paleidimo metu, o vėliau – po 2 mlrd. eurų kasmet, prognoze dalijosi „Bank of America“.