„Apple AirTag“ – įrenginys, sprendžiantis vieną seniausių technologinių problemų: kaip rasti pamestus raktus, pinigines, kitus asmeninius daiktus. Tačiau nuo pat įrenginio išleidimo praėjusių metų balandį, ši technologija buvo išnaudojama ir niekšiškiems veiksmams, ypač persekiojimui.

„Tai buvo pats baisiausias momentas, ir aš tiesiog noriu, kad visi žinotų, jog tai egzistuoja“, – „Instagram“ paskyroje rašė modelis Brooks Nader. Mergina pasakojo apie „iPhone“ perspėjimą, kurį ji gavo vieną naktį eidama iš baro. Telefone buvo rašoma, kad jos buvimo vieta yra sekama.

Grįžus namo, modelio vyras aptiko „Apple AirTag“, paslėptą jos palto kišenėje.

BBC šį įrenginį netgi pavadino „tobulu įrankiu sekimui“.

Technologijų įmonės turi susiburti ir rasti geresnių būdų, kaip neleisti, kad „Bluetooth“ sekimo įrenginiai pakenktų asmeniniam privatumui, „Cnet“ sakė ekspertai.

Tai apima ne tik „Apple“, bet ir „Samsung“, „Tile“ , ar kitas įmones, gaminančias panašius produktus. Bendrovės galėtų pradėti teikti informaciją vieni kitiems ir visuomenei apie tai, kaip išnaudojami „Bluetooth“ stebėjimo įrenginiai.

Norint apsaugoti asmeninius duomenis, labai svarbu dalytis išvadomis apie tai, kaip jų atitinkami produktai naudojami kenkėjiška. Tai užtikrintų, kad visos įmonės, kurdamos piktnaudžiavimo prevencijos arba mažinimo priemones, naudotųsi tais pačiais duomenimis.