AARO.mil, Visuotinio anomalijų sprendimo biuro (angl. All-domain Anomaly Resolution Office, AARO) interneto svetainė vis dar kuriama.

Tačiau praėjusią savaitę pristatytoje versijoje galima rasti aštuonis vaizdo įrašus, kuriuose matyti tariami NSO, taip pat Kongreso ataskaitų ir pranešimų archyvus, pranešimus spaudai ir nuorodas į kitus šaltinius.

„Ši svetainė bus ta vieta, kurioje bus galima rasti visą viešai prieinamą informaciją, susijusią su AARO ir NSO“, – per spaudos konferenciją sakė JAV gynybos departamento spaudos sekretorius, karinių oro pajėgų brigados generolas Patas Ryderis.

NSO

Naujos svetainės sukūrimas – tai tik vienas iš ženklų, kad NSO klausimas Pentagone įgauna vis didesnį dėmesį.

Šią savaitę portalas „DefenseScoop“ pranešė, kad gynybos sekretoriaus pavaduotoja Kathleen Hicks ėmėsi tiesiogiai prižiūrėti AARO ir jos direktorių Seaną Kirkpatricką.

Šiuo žingsniu buvo siekiama paspartinti AARO plėtrą ir svetainės paleidimą.

„Manau, kad skaidrumas yra labai svarbus AARO darbo komponentas, ir esu pasiryžusi dalytis AARO atradimais su Kongresu ir visuomene, atsižvelgiant į mūsų pareigą apsaugoti svarbiausius nacionalinės gynybos ir žvalgybos pajėgumus“, – portalui sakė K. Hicks, kuri praėjusiais metais atliko pagrindinį vaidmenį steigiant AARO.

Kai svetainė bus visiškai parengta naudoti, ji taps saugiu kanalu, per kurį dabartiniai ar buvę valstybės tarnautojai, kariškiai ir rangovai galės registruoti pranešimus apie NSO.

Pranešime spaudai JAV gynybos departamentas teigė, kad saugi ataskaitų teikimo priemonė pradės veikti šį rudenį.

Pentagonas

„Artimiausiais mėnesiais bus paskelbtas mechanizmas, kuriuo naudodamiesi pranešimus galės teikti ir civiliai“, – teigė Pentagonas.

Tinklalapyje aiškiai neminima galima nežemiška NSO kilmė. Viena iš priežasčių, kodėl vyriausybės pareigūnai ir įstatymų leidėjai vis labiau nerimauja dėl NSO, yra ta, kad jie gali reikšti tokių šalių kaip Rusija ar Kinija įsibrovimą.

Geriausias pavyzdys – Kinijos šnipinėjimo balionas, kuris skraidė virš Jungtinių Valstijų, kol jį numušė JAV karinių oro pajėgų naikintuvas.