Vyriausiasis vykdomasis pareigūnas Alexas Chrissas darbuotojams sakė, kad sprendimas priimtas siekiant „sumažinti įmonės dydį tiesiogiai mažinant darbuotojų skaičių“.

Skaitmeninių mokėjimų milžinė teigė, kad darbuotojams, kuriems tai turės įtakos, bus pranešta iki šios savaitės pabaigos, rašo BBC.

PayPal“ susiduria su didėjančia konkurencija iš tokių konkurentų kaip „Apple“, „Zelle“ ir „Block“.

Praėjusiais metais A. Chrissas buvo perėjo iš programinės įrangos bendrovės „Intuit“, kad padėtų pertvarkyti „PayPal“.

„PayPal“

Investuotojai tikėjosi, kad jam pavyks atgaivinti bendrovės akcijų kainą, kuri per pastaruosius 12 mėnesių nukrito daugiau kaip 20 proc.

Lapkritį „PayPal“ pranešė apie pirmuosius naujojo vadovo veiklos rezultatus, kurie viršijo analitikų lūkesčius ir suteikė investuotojams vilties, kad padėtis pasikeitė.

Praėjusią savaitę įmonė pristatė naujus dirbtiniu intelektu paremtus produktus ir vieno mygtuko paspaudimo atsiskaitymo funkciją.

Naujausias darbo vietų mažinimas vykdomas po to, kai pastaraisiais mėnesiais kitos technologijų milžinės atleido dešimtis tūkstančių darbuotojų.

Technologijų sektoriuje pernai buvo panaikinta daugiau kaip 260 tūkst. darbo vietų, rodo tinklalapio Layoffs.fyi, kuriame stebimas darbo vietų mažinimas technologijų pramonėje, duomenys.

Vien per pastarąjį mėnesį beveik 100 technologijų įmonių, įskaitant „Meta“, „Amazon“, „Microsoft“, „Google“, „TikTok“ ir „Salesforce“, paskelbė apie 25 tūkst. darbo vietų panaikinimą.

„Meta“

Šią savaitę bendrovė „Block“, kuriai vadovauja vienas iš „Twitter“ įkūrėjų Jackas Dorsey, pradėjo mažinti darbo vietų skaičių, įgyvendindama savo tikslą iki metų pabaigos sumažinti darbuotojų skaičių 1 tūkstančiu.

Praėjusiais metais vadovai dėl darbo vietų mažinimo kaltino pandeminį įdarbinimo vajų ir didelę infliaciją, dėl kurios sumažėjo vartotojų paklausa.

Tačiau kai kurie technologijų pramonės darbuotojai kovoja. Anksčiau šį mėnesį „Google“ darbuotojams atstovaujanti profsąjunga pareiškė, kad technologijų milžinei „nebūtina“ mažinti šimtus darbo vietų, kai ji per metus uždirba milijardus dolerių.