„Gather“ istorija prasidėjo dar 2020 m. pabaigoje, kai įmonės vadovas Phillip’as Wang’as pakvietė investuotojus ant savo darbovietės pastato stogo. Atrodo, nieko naujo, bet susitikimas vyko virtualioje „Gather“ erdvėje – virš virtualios darbo vietos, ant virtualaus stogo.

Šioms dienomis, kai pasaulis dar yra terorizuojamas naujų koronaviruso variantų, turėti galimybę produktyviai dirbti nuotoliniu būdu yra ypač aktualu. Nors tokios konferencijų platformos kaip „Zoom“, „Google Meet“ ar „MS Teams“ atsiriekia didžiausią rinkos dalį, dalis verslų ieško sprendimų į nuotolinį darbą grąžinti žmogiško bendravimo aspektus, rašo „Forbes“.

„Gather“ suteikia galimybę susikurti asmeninę darbo vietą – lengvai pakeisti biuro sienas, baldus, pridėti įvairių interaktyvių vietų, kuriose darbuotojai gali ne tik dirbti, bet ir leisti pietų pertraukas, laiką po darbo.

Virtuali susitikimo vieta leidžia sklandžiai įeiti į vaizdo pokalbius bei sklandžiai iš jų išeiti. Viskas panašu į tai, kaip pokalbis prasidėtų dirbant gyvame biure – jei priartėjate prie kito žmogaus, automatiškai pradedamas vaizdo skambutis. Taip pat yra ir su garsu – kuo didesnis atstumu esate, tuo tyliau girdėsite savo pašnekovą.

Šis automatizuotas sprendimas leidžia praleisti mechaninius procesus, norint suderinti, prisijungti ir atsijungti iš vaizdo pokalbio ar konferencijos.

Pirmame investicijų raunde, vykusiame 2021 m. sausį „Gather“ pritraukė 26 mln. dolerių, vėliau sekė ir daugiau investicijų. „Forbes“ duomenimis, šiuo metu startuolio vertė sieka 7 mlrd. dolerių.

Tačiau reikia pripažinti, kad įmonės produktas vis dar nėra iki galo paruoštas naudoti. Nors „Gather“ erdves kasdien naudoja daugiau nei 100 tūkst. vartotojų, dalis jų susiduria su technologiniais trikdžiais.

Pagrindinis nepatogumas, kaip rašo „IGN“, yra kartais pasitaikantis vaizdo ir garso įrašų strigimas, net turint pastovų interneto ryšį.

Nepaisant to, tai yra pirmieji žingsniai į realybę, kurioje darbo susitikimai ar net žmonių laisvalaikis bus organizuojamas virtualioje meta visatoje.