Naujausią „Ir turtuoliai taupo“ reklamos seriją galite išvysti čia.

Nufilmuotos 129 reklamos serijos

„Ir turtuoliai taupo“ – vienas pirmųjų reklaminių serialų Lietuvoje, įnešęs naujų vėjų į šalies reklamos padangę ir neoficialiai gavęs bene labiausiai atpažįstamos televizinės reklamos Lietuvoje titulą. Įtraukiantis, serialo „Santa Barbara“ įkvėptas siužetas ir visos tokiam žanrui būdingos klišės, ryškūs ir įsimintini veikėjai prie televizijos ekranų iškart prikaustė tūkstančius žiūrovų. Ir tai tęsėsi visus 8-erius metus.

Nors daugelis galvoja, kad šios reklamos yra kuriamos užsienyje – tai nėra tiesa. Išties visos reklamos buvo nufilmuotos Lietuvoje, itin talentingų kūrėjų – režisieriaus Kęstučio Gudavičiaus ir „Idée fixe” reklamos gamybos studijos kolegų.

Nuo pat pirmosios iki paskutinės serijos „Ir turtuoliai taupo“ režisavęs Kęstutis Gudavičius sako, kad specialios sugrįžimo reklamos filmavimui į aikštelę grįžo ne tik jis, puikiai visiems pažįstami aktoriai, bet ir 8-erius metus kartu su jais dirbusi filmavimo komanda.

„Pirmąją „Ir turtuoliai taupo“ reklamą nufilmavome lygiai prieš 15 metų, tačiau dabar, susitikus po 7 metų pertraukos, jausmas toks, tarsi nesimatėme vos mėnesį – lyg niekas nebūtų nepasikeitę. Per visus tuos kartu praleistus metus buvome tapę tikrai labai artimi, tarsi viena didelė šeima“, – pasakoja jis.

K. Gudavičius prie šio projekto dirbo visus 8-erius metus. Per visą tą laiką jis buvo praleidęs vos du filmavimus, vieną jų – kai režisieriui gimė antrasis sūnus. Kalbėdamas apie legenda tapusius aktorius K. Gudavičius sako, kad sprendimas jų atrankas vykdyti Latvijoje buvo kruopščiai apgalvotas: – „Norėjome ryškių, su jokiu kitu vaidmeniu žiūrovų galvose nesusietų veidų, todėl kaimyninėje šalyje jų ieškojome sąmoningai“, – teigia režisierius.

Tiesa, reklamose filmavosi ir vienas vienintelis lietuvis – Juozas Kilimonis, žiūrovams geriau žinomas ištikimojo turtuolių vairuotojo Fernandeso vardu.

Netrūko kuriozinių situacijų

Viktoro vaidmenį reklamoje atlikęs latvių aktorius Normunds Laizans sako, kad pradėjęs filmuotis „Ir turtuoliai taupo“ tikrai nesitikėjo, kad šis projektas tęsis net 8-erius metus.

„Šį gyvenimo etapą prisimenu su nostalgija. Mėgau ir savo personažą – Viktorą, kuris iš pažiūros yra rimtas ir subrendęs, tačiau širdyje – žaismingas ir vaikiškas. Pamenu ir tą laiką, kai vaikštant po Vilniaus ar Kauno gatves lietuviai mane pradėjo pažinti gatvėje“, – teigia N. Laizans.
 Viktoras

Aktorius šypsosi – per visus tuos metus įvyko ir pačių įvairiausių netikėtų situacijų. Viena įsimintiniausių – naktį iš Rygos važiuojant į reklamos filmavimą ir kertant sieną N. Laizans suprato, kad neturi paso, tik jo kopiją. Pareigūnai, pamatę tokį dokumentą nenorėjo jo įleisti į Lietuvą. Tačiau aktorius nepasimetė – prašė leisti jam pravažiuoti sakydamas, kad skuba į filmavimą ir yra Viktoras iš „Tele2“ reklamos. Pareigūnai greitai atpažino žinomą vyrą, praleido jį pro sieną, tik prašė niekam apie šį įvykį nepasakoti, prisimindamas kuriozišką situaciją juokėsi N. Laizans ir pridūrė, kad šiai istorijai jau taikomas senaties terminas.

Linksmuolį Sidą suvaidinęs aktorius Lauris Dzelzitis taip pat prisimena smagių filmavimuose nutikusių istorijų. Viena jų – kai apsirengus triko teko šokinėti ant batuto. Netikėtai slystelėjus, aktorius nuo jo nukrito. Jis pamena, kaip tuo metu nuščiuvo visa filmavimo komanda. Laimei – tuomet didesnių traumų pavyko išvengti.

„Nors nutikimų buvo begalė – labiausiai po filmavimų man Lietuvoje patikdavo eiti į barą, susitikti su gerbėjais. Juk visi tuo metu norėjo pabendrauti su Sidu“, – šypsosi aktorius.

Jeigu režisierius pasakytų – išmoktų joti ir žirgu

Įnoringąją intrigantę Kasandrą įkūnijusi aktorė Ieva Plavniece sako, kad atvykusi į Lietuvą filmuotis „Ir turtuoliai taupo“ sugrįžimo serijoje ji jautėsi ne kaip darbe, o vakarėlyje ar netgi šeimos susitikime: – „Neslėpsiu, būčiau laiminga, jeigu kūrėjai šį projektą sugrąžintų ir ilgesniam laikui“, – prasitaria ji.

Kaip teigia I. Plavniece, į blogietės Kasandros vaidmenį jai įsijausti sunku nebuvo. Kaip sako ji pati, filmuojantis bet kokiame projekte ji yra pasiryžusi viskam, ką sumąsto režisierius. Pavyzdžiui, šįkart, sugrįžimo serijoje, I. Plavniecei teko šokti pro langą.

„Jeigu režisierius pasakytų, kad reikia – išmokčiau net jodinėti žirgu. Kęstučiu ir jo sumanymais aš visiškai pasitikiu, jis yra tikras profesionalas, kaip ir visa jo komanda“, – teigia I. Plavniece.

Tuo tarpu Sido ir Viktoro mamą Sofiją suvaidinusi aktorė Raimonda Vazdika prie visos filmavimo komandos prisijungė kiek vėliau. Aktorė prisimena, kad įsimintiniausia jai buvo pati pirma serija, kurioje nusifilmavo.

„Šių reklamų siužete Sofija atsirado visiškai netikėtai, juokiuosi, kad matyt režisierius ieškojo moters, kuri viską sustatytų į vietas. Į reklamas iš karto įžengiau ryškiai ir garsiai – su fraze „I‘m back“. Dabar jaučiu tik dėkingumą, kad galiu grįžti į šį projektą. Per visus tuos metus nufilmavome tikrai išskirtinių reklamų, tačiau labiausiai įsiminė kalėdinės. Pamenu, aikštelėje turėjome daug elnių, dirbtinio sniego – buvo labai gražu“, – prisimena ji.

Vienintelis reklamoje filmavęsis lietuvis J. Kilimonis juokiasi, kad Vilniuje, Pašilaičiuose, kur pats ir gyvena, iki šiol yra vadinamas „Tele2“ žvaigžde.

„Iš žmonių iki šiol dažnai sulaukiu klausimų, kada „Ir turtuoliai taupo“ grįš į televizijos ekranus. Žmonės yra pasiilgę šios reklamos. Jos filmavimų pasiilgęs buvau ir aš. Man dar nebuvo tekę dirbti su tokia draugiška ir profesionalia komanda“, – pasakoja J. Kilimonis.

Aktorius priduria, kad jo nuomone, tokios ryškios ir įsimintinos reklamos Lietuvoje – tikrai nėra buvę.

„Jau vien tai, kad žmonės iki šiol manęs klausinėja, kada grįšiu į ekranus, daug ką pasako“, – šypsosi jis.

Grįžo, kad papasakotų apie 5G

Kasandra, Sidas, Viktoras, Sofija ir Fernandesas į televizijos ekranus grįžo dėl ypatingos priežasties. Legendinius „Tele2“ reklamų veikėjus suvienijo kokybiškas, tačiau pigus 5G ryšys – juk ne veltui šie turtuoliai taupo. Aktoriai prisipažįsta – 5G jiems nėra naujiena. Šio ryšio paslaugomis jie naudojasi ir patys.

„Manau, kad tai yra puiki technologija – labai greita ir kokybiška. Pats esu „Tele2“ klientas ir savo namuose Latvijoje jau naudojuosi 5G ryšio modemu“, – prisipažįsta N. Laizans.

I. Plavniece 5G technologija taip pat naudojasi kasdien, savo telefone: – „Nesu technologijų žmogus, tačiau džiaugiuosi spartesnėmis ir kokybiškesnėmis ryšio paslaugomis“, – pabrėžia ji.