Kas tiksliai yra slapukai?

Prieš pradėdami gilintis į sutikimo su slapukais nuostatas ir kontraindikacijas, turime suprasti, kam iš esmės yra reikalingas šis įrankis. Slapukai iš esmės yra informacijos rinkėjai ir stebėjimo priemonės mažų tekstinių failų pavidalu, kuriuos jūsų naršyklėje saugo jūsų lankomos svetainės. Kai kurie yra naudingi. Pavyzdžiui, jūsų naršyklėje išsaugotas slapukas sudaro sąlygas, kad jums nereikėtų iš naujo įvesti prisijungimo informacijos kiekvieną kartą, kai lankotės vienoje iš mėgstamiausių svetainių.

Vis dėlto, kai kurie slapukai fiksuoja, kaip naudojatės svetaine, kaip dažnai joje lankotės, jūsų IP adresą, telefono numerį, kokius dalykus žiūrite ir perkate, ir kitą informaciją, kuria galbūt nenorėtumėte dalytis.

Ar turite sutikti su slapukais?

Daugelis įmonių ragina spausti „taip“, kad jos atitiktų galiojančius privatumo įstatymus. Tai reiškia, kad spustelėję sutikimo mygtuką suteikiate įmonei leidimą naudoti jūsų informaciją taip, kaip jai atrodo tinkama, nesijaudindami dėl teisinio atsako.

Dažniausiai slapukai nėra didelė problema, tačiau yra keletas atvejų, kai turėtumėte atsisakyti slapukų. Nesijaudinkite jei atsidursite tokioje situacijoje, kai dėl kokios nors priežasties jums reikės ar paprasčiausiai norėsite atsisakyti slapukų, nes dauguma svetainių puikiai veiks ir nerenkant informacijos. Taip pat turėtumėte mokėti išvalyti slapukus savo telefone, kad jūsų informacija būtų saugi, ypač, jei su slapukais sutikote netyčia.

Tad štai, kokiais atvejais slapukų turėtumėte atsisakyti arba juos išvalyti.