Per kelias pastarąsias dienas internete pasirodė įvairių naudotojų skundų, kuriuose „iPhone 15“ savininkai teigia, kad jų naujieji įrenginiai labai greitai įkaista. Kai kurie jų kreipėsi į „Apple“ diskusijų grupes, kad išreikštų savo nusivylimą, o kiti paliko žinutes „Reddit“ ir kitose svetainėse.

Daugelio gamintojų nauji išmanieji telefonai paprastai įkaista labiau nei įprasta diegimo metu ir per pirmąsias 24 naudojimo valandas. Problemos, apie kurias pranešama, galėjo kilti dėl kelių priežasčių.

„iPhone 15“

Pavyzdžiui, „Digital Trends“ žurnalistė Christine Chan teigė, kad jos „iPhone 15 Pro“ įkaito sąrankos ir atkūrimo iš atsarginės kopijos metu. Vėliau jos telefonas vėl įkaito, kai „Google Photos“ sistemoje buvo sukurta apie 2 tūkst. nuotraukų atsarginė kopija.

„Gavęs „iPhone 15 Pro Max“, iš karto jį sukonfigūravau ir perkėliau duomenis iš savo „iPhone 14 Pro“. Tada abu telefonai labai įkaito, ir tai tęsėsi naujajame telefone, kol viskas buvo perkelta. Nuo to laiko daugiau jokių problemų nebuvo“, – rašo „Digital Trends“ technologijų žurnalistas Bryanas M. Wolfe.

O štai kinų technologijų apžvalgininkas, pasivadinęs „Geekerwan“, neseniai išleido išsamią naujųjų „iPhone“, o tiksliau – „A17 Pro“ lusto, apžvalgą, kurioje pateikiami įvairūs testai ir žaidimų sesijos, rašo ladbible.com.

Jis nustatė, kad atliekant intensyvias užduotis „A17 Pro“ gali įkaisti iki 48 °C. Be to, lustas taip pat „užspaudžia“ našumą, kai patiria didelę įtampą.

„Geekerwan“ 30 minučių žaidė „Genshin Impact“ su aukštais grafikos nustatymais patalpoje, kurioje buvo 25 ºC, kai įrenginys esą pasiekė sparčiai kylančią temperatūrą.

Tada jis į „iPhone 15 Pro Max“ įkėlė „Resident Evil Village“ ir pastebėjo, kad našumo lygis pradėjo svyruoti, nes „A17 Pro“ krito nuo vidutinių 40 iki 30 kadrų per sekundę.

„iPhone 15“

Tuo tarpu kanadietis techninio turinio kūrėjas „RJey“ platformoje „X“ rašė, jog „iPhone Pro Max“ „kartais taip įkaista, kad jei jis naudojamas be dėklo, neįmanoma jo net laikyti“.

„Apple“ pripažino, kad įrenginys gali labai įkaisti, duodama interviu IGN, kuriame prezidentas Timas Milletas sakė, kad „iPhone 15 Pro“ gali „išdeginti skylę“ per nugarėlę, tačiau tvirtino, kad yra įdiegtos apsaugos priemonės, kad taip niekada neatsitiktų.

Tiesa, jei naudotojų skundų daugės, „Apple“ greičiausiai išleis programinės įrangos naujinį, kad išspręstų šią problemą. Tam gali prireikti perkalibruoti kai kuriuos vidinius komponentus, o tai galima padaryti atnaujinant programinę įrangą.