Naujoji vaizdo plokščių serija bus vadinama RX 7000. Tačiau apžvalgininkai pastebi, kad net ir esamų vaizdo plokščių praktiškai nėra galimybių įsigyti.

AMD generalinė direktorė Lisa Su investuotojams, aptardama 2021 metų rezultatus, teigė, kad šiemet numatomi keli svarbūs naujų produktų pristatymai. Tarp jų ir nauji procesoriai, grįsti nauja AMD „Zen4“ architektūra, o taip pat ir minėtos vaizdo plokštės, rašo portalas videocardz.com.

Atitinkamai teks keisti ir kitų kompiuterio sudedamųjų dalių architektūrą: naujos pagrindinės plokštės turės naujus procesorių lizdus (AM5), palaikys naują operatyviąją atmintį DDR5, palaikys spartesnę magistralę duomenims (PCIe Gen5 standartas).

Šiuo metu dar tik spėliojama, ar ir naujos vaizdo plokštės bus prieinamos rinkoje, ir kokio galėtų būti jų kainos. AMD nenurodė ir jokių konkrečių datų.

Portalas „pcmag.com“ pripažįsta, kad išlieka vis dar daug nežinomųjų apie RDNA 3 architektūrą. Tačiau didesnę spartą garantuoja ir tai, kad planuojamas pažangesnis 5 nanometrų gamybos procesas, tai patobulintas procesas, lyginant su esamu 7 nanometrų.

Tačiau jei AMD teiginiai išsipildytų, vienu metu būtų galima surinkti kompiuterį vien iš aukščiausios našumo klasės AMD komponentų.

2022 metai kompiuterinės įrangos paklausa išlieka labai didelė ir mes žiūrime į priekį, į kitus svarbius augimo metus.