Visus šiuos pokyčius numato ministerijos parengtos ir Seimo jau patvirtintos Baudžiamojo bei Administracinių nusižengimų kodeksų pataisos.

Anot ministerijos, pataisų griebtasi atsižvelgus į nepakankamą autorių teisių užtikrinimą, ypač elektroninėje erdvėje. Skelbiama, nuo šiol nustačius neteisėtą kūrinio ar gretutinių teisių objekto padarymą viešai prieinamą kompiuterių tinklais grės baudžiamoji atsakomybė.

Tuo metu administracinių nusižengimų kodekso pataisomis praplečiamos Lietuvos radijo ir televizijos komisijos funkcijos ir suteikiami įgaliojimai surašyti administracinio nusižengimo protokolą, nustačius administracinį nusižengimą elektroninėje erdvėje. Šis pakeitimas sumažins teisėsaugos institucijų darbo krūvį.

Viliamasi, kad pataisos pagerins sąlygas kultūros ir kūrybinėms industrijoms, o legalaus turinio vartojimas internete – sukurti inovacijoms ir kūrybai palankią ir saugesnę terpę. Kartu turėtų didėti legalių literatūros, mokslo ar meno kūrinių, gretutinių teisių objektų naudotojų skaičius. Taip pat esant stipriai intelektinės nuosavybės apsaugai, bus sudarytos palankesnės sąlygos pritraukti inovacijomis grindžiamus verslo modelius bei paskatinti kultūrinių ir kūrybinių industrijų rinką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)