Artimiausiomis dienomis bus galima naudotis nauju prietaisų skydeliu, kuris praneš, kai paieškoje atsiras tokia asmeninė informacija. Gavę įspėjimą, galėsite greitai paprašyti „Google“ pašalinti tuos rezultatus, rašo engadget.com.

Šių metų pradžioje bendrovė debiutavo su „Google One“ funkcija, kuri gali išžvalgyti tamsųjį internetą ir sužinoti, ar jūsų informacija nebuvo įtraukta į duomenų apsaugos pažeidimą.

„Google“ paieška

Panašu, kad šis atnaujinimas veiks panašiai. Tai, kad ji aktyviai ras rezultatus, kuriuose yra jūsų asmeninės informacijos, ir padės juos pašalinti, turėtų padėti lengviau apsaugoti jūsų privatumą.

Šią priemonę galite pasiekti iš „Google“ programėlės bakstelėję savo profilio nuotrauką ir pasirinkę „Rezultatai apie jus“ (angl. „Results about you“). Kol kas ji prieinama JAV anglų kalba, tačiau „Google“ planuoja netrukus ją pasiūlyti ir kitomis kalbomis bei regionuose.

Panašiai „Google“ atnaujina sistemą, kuri padeda naudotojams pašalinti jų nuotraukas. Bendrovė jau seniai suteikė galimybę žmonėms prašyti pašalinti iš paieškos rezultatų atviras nuotraukas. Dabar ji išplės šią politiką.

Galbūt kažkada į svetainę įkėlėte savo turinį, bet nusprendėte, kad nebenorite, jog jis būtų prieinamas. Jei ištrinsite vaizdus iš tos svetainės, dabar galite prašyti „Google“ pašalinti juos iš paieškos rezultatų, jei jie buvo paskelbti kitur be leidimo.

„Google“ paieška

Pašalinus tokį turinį iš „Google“ paieškos rezultatų, jis nebus visiškai ištrintas iš interneto, tačiau dėl to žmonėms gali būti sunkiau jį rasti. Norėdami pradėti, „Google“ pagalbos centre galite ieškoti užklausos „Prašyti pašalinimo“ (angl. „Request removals“).

Be viso to, „Google“ diegia tėvų kontrolės ir saugios paieškos atnaujinimus. Nuo šio mėnesio „Google“ paieškos rezultatuose pagal numatytuosius nustatymus ištrina atvirus vaizdus (kuriuos apibrėžia kaip suaugusiesiems skirtą arba grafinį smurtinį turinį) – apie šį žingsnį „Google“ pranešė anksčiau šiais metais.