Sutartyje taip pat numatyta teikti ir abipuses būtinųjų 5G standarto patentų licencijas.

Tarp bendrovės „Nokia“ ir Kinijos prietaisų gamintojos „Oppo“ jau daugiau nei dvejus metus vyko ginčas dėl atsiskaitymo už 5G patentus.

Bendrovės teigimu, sutartimi visose jurisdikcijose išsprendžiami visi šalių nesutarimai dėl patentų.

Pagal naujojo sandorio sąlygas „Oppo“ privalės mokėti honorarą ir atgaline data sumokėti pradelstas įmokas.

Šalių susitarimu, sutarties sąlygos yra laikomos paslaptyje.

„Nokia“ pranešė, kad sutartis atitinka tas prielaidas, kurias ji nurodė savo trečiojo ketvirčio rezultatų komentaruose dėl bendrovės ilgalaikių „Nokia Technologies“ perspektyvų.

Bendrovė grynąją apyvartą iš šio sandorio, įskaitant pradelstas įmokas, į apskaitą įtrauks nuo pirmojo šių metų ketvirčio.

„Nokia Technologies“ baigia atnaujinti savo išmaniųjų telefonų asortimentą ir teigia pasiekusi neblogos pažangos sparčiai augančiose automobilių, vartojimo elektronikos, daiktų interneto ir daugialypės terpės srityse.

Bendrovė užtikrinta, kad vidutinėje perspektyvoje jos ilgalaikė grynoji metinė apyvartą vėl turėtų pasiekti 1,4–1,5 milijardo eurų lygį.

Bendrovės „Nokia Technologies“ vadovė Jenni Lukander pasakė: „Džiaugiamės su bendrove „Oppo“ sudarę abipusės licencijos sutartį, kuri rodo, kad gerbiame tiek vieni kitų intelektinę nuosavybę, tiek bendrovės „Nokia“ investicijas į mokslinius tyrimus ir plėtrą bei jos indėlį į atviruosius standartus. Naujoji sutartis ir kitos svarbios sutartis dėl išmaniųjų telefonų, kurias sudarėme pernai, užtikrins ilgalaikį mūsų licencijų verslo finansinį stabilumą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją