Lyginant su pastarųjų metų paskutiniu ketvirčiu, „Netflix“ visame pasaulyje prarado 200 tūkst. prenumeratorių. Negana to, prognozuojama, kad tai tik pradžia – bendrovė apskaičiavo, kad antrąjį 2022 m. ketvirtį gali prarasti iki 2 mln. vartotojų.

Nors „Netflix“ pastarąjį ketvirtį baigė turėdama maždaug 222 mln. vartotojų ir tebėra didžiausia srautinio transliavimo platforma, tačiau bendrovė neslepia, kad susiduriama su iššūkiais.

„Mūsų pajamų augimas gerokai sulėtėjo“, – laiške akcininkams pripažino „Netflix“.

Vienas iš tai lėmusių veiksnių, šalia aštrios transliavimo platformų konkurencijos, buvo Rusijos karas Ukrainoje. Pasitraukdama iš Rusijos rinkos „Netflix“ prarado apie 700 tūkst. prenumeratorių.

Vėliau, kai bendrovė bandė kompensuoti šį žingsnį pakeldama abonentų kainas (pirmą kartą per dvejus metus), paslaugomis nustojo naudotis dar 600 tūkst, vartotojų iš pagrindinių bendrovės rinkų – JAV ir JK.

Pati „Netflix“ sako, kad šis žingsnis „atitiko lūkesčius“ ir nepaisant išėjusių prenumeratorių, duos įmonei daugiau pelno.

Kaip skaičiuoja BBC, įmonės pajamos per pirmuosius tris šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo 9,8 proc., iki daugiau nei 7,8.mlrd. dolerių.

„Netflix“ vartotojų skaičiaus kritimas atsiliepė ir bendrovės akcijoms – antradienį jau užsidarius biržai akcijos nukrito daugiau nei 25 proc.

Keičiasi rinka, priversti keistis ir „Netflix“

Daugelį metų „Netflix“ buvo laikomas pirminiu srautinio vaizdo perdavimo paslaugų tiekėju. Bendrovės atsiradimas paskatino ir kitas Holivudo studijas priimti srautinio perdavimo strategijas, kad pavyktų konkuruoti su (tuo metu) nauja „Netflix“ konkurencija.

Dabar „Netflix“ nebėra tas vienintelis gigantas, be konkurencijos teikiantis srautinio vaizdo transliavimo paslaugas. Anot „The New York Times“, atsiradus „Disney Plus“, „HBO Max“ ir kt. „Netflix“ gali būti priversti bandyti pritaikyti tradicinius televizijos metodus, pavyzdžiui, reklamas.

„Netflix“ generalinis direktorius Reedas Hastingsas, ilgą laiką nepritariantis reklamoms, antradienį filmuoto interviu su investuotojais metu patvirtino, kad jo požiūris pradeda keistis.