„Netflix“ ima labiau veržti savo klientus, kad šie nesidalintų savo paskyra su kitais – gali imtis veiksmų, jei prenumerata dalijamasi su kitais asmenimis be leidimo.

Vaizdo transliacijų paslauga lLietuvoje eidžiama naudotis tik su tais asmenimis, kurie priklauso tam pačiam namų ūkiui.

„Kaip „Netflix“ narys, jūs esate apmokestinami kas mėnesį tą dieną, kai prisiregistravote. „Netflix“ paskyra skirta žmonėms, gyvenantiems kartu viename namų ūkyje“, – rašoma naujausioje informacijoje vartotojams.

„Netflix“ pagalbos skiltyje atsirado naujas puslapis, kuriame paaiškinamos priemonės, kurių paslaugų teikėjas ketina imtis netinkamo prenumeratos naudojimo atveju. Antradienį trumpam netgi buvo pasirodęs netgi įspėjimas apie galimus blokavimus, tačiau vėliau jis buvo išimtas.

Panašu, kad paprastai žiūrėti „svetimiems“ nebepavyks – slaptažodžio nebepakaks, reikės įrenginių patvirtinimo. Nurodoma, kad jungiantis ne iš namų tinklo, įrenginiuose reikės suvesti keturių simbolių kodą, kuris bus atsiunčiamas paskyros savininko e. paštu. Kodą reikės suvesti per 15 minučių.

„Kol įrenginys, naudojamas „Netflix“ žiūrėti, naudoja interneto ryšį pagrindinės paskyros savininko namų ūkyje, patvirtinimo nereikės. Jei „Netflix“ paskyrą naudoja įrenginys, kuris nėra susietas su pagrindinio paskyros savininko namų ūkiu, įrenginį reikės patvirtinti, kad jį būtų galima naudoti žiūrėti „Netflix“. Tai darome norėdami patvirtinti, kad paskyrą naudojantis įrenginys yra įgaliotas tai daryti“, – rašo „Netflix“.

Taip pat patvirtinimų gali reikėti ir keliaujant. Nors paaiškinama, kaip paslauga galima naudotis keliaujant, tačiau karts nuo karto gali vėlgi reikėti suvesti atsiųstą kodą.

„Netflix“ teigimu, bus stebima tokia informacija kaip IP adresai, įrenginio ID ir paskyros veikla, kad pagal šiuos duomenis būtų galima nustatyti, ar prenumerata naudojama už pagrindinės vietos ribų.

„Netflix“

„Norėdami užtikrinti, kad galėtumėte naudotis „Netflix“ be trikdžių, bent kartą per 31 dieną prisijunkite prie „Wi-Fi“ tinklo savo pagrindinėje buvimo vietoje ir žiūrėkite ką nors per „Netflix“ programėlę arba svetainę“.c„Netflix“ paaiškina, kad taip nustatoma pagrindinė vieta ir įrenginys, kurį būtų galima naudoti ne toje pačioje vietoje. Daroma prielaida, kad visi namų ūkio nariai visada naudojasi ta pačia interneto prieiga, rašo golem.de

Bendrovė nurodo, kad „žmonės, kurie nėra jūsų namų ūkio nariai“, norėdami žiūrėti „Netflix“ turinį, turi „naudoti savo paskyrą“.

Jei „Netflix“ aptiks įrenginį, kuris nepriklauso prenumeratos savininko pagrindinei vietovei, „gali būti užblokuota jo „Netflix“ paskyra“, tokia informacija vieną dieną buvo patalpinta pagalbos vartotojams puslapyje. Vėliau tokio užrašo nebeliko.

„Netflix“

Mokestis už dalijimąsi bus nustatytas vėliau

Šiuo metu bendrovė testuoja galimybę paskyra dalintis su kitais asmenimis už papildomą mokestį. Tačiau dar neaišku, kaip greitai bus aktyvuota ši paslauga, ar kokia bus jos kaina.

Kaip rašo golem.de, bendrovė dar nepateikė jokios informacijos apie tai, kokio dydžio bus sąskaitos dalijimosi mokesčiai. Tačiau kai kuriose šalyse „Netflix“ jau bando galimybę dalytis paskyra, o papildomas mokestis yra mažesnis nei už įprastą prenumeratą. Tikimasi, kad naujas mokestis atsiras vėliau šį ketvirtį.