Žiūrėdami į žalą, padarytą jūsų turtui, būtumėte įsiutę arba praradę viltį, arba abu kartu, rašo BBC.

Apie tokius scenarijus pastaraisiais metais plačiai pranešama visame pasaulyje, ypač per koronaviruso pandemiją. Tuomet uždarius barus ir naktinius klubus, jaunimas (dažniausiai) norėjo rasti kitą vietą, kur galėtų pasilinksminti.

Tai sukėlė trumpalaikės nuomos milžinės „Airbnb“ atsakomąją reakciją – ji paskelbė „pasaulinį vakarėlių draudimą“ ir pažadėjo padaryti viską, kad užkirstų kelią tokiam elgesiui.

Be kita ko, ji uždraudė pažeidėjams atlikti naujus užsakymus ir apribojo jaunesnių nei 25 metų asmenų, kurie anksčiau nebuvo gavę puikių atsiliepimų, teises.

„Airbnb“

Neseniai „Airbnb“ pranešė, kad įvedus tokias griežtas priemones nuo 2020-ųjų iki praėjusių metų pranešimų apie surengtus vakarėlius nuomojamuose būstuose sumažėjo 55 proc.

Tačiau kova dar nėra laimėta. Dabar JAV įmonė padidino reikalavimus ir įdiegė dirbtinio intelekto valdomą programinės įrangos sistemą, kuri padės atsijoti potencialius pažeidėjus.

Kaip rašo BBC, dirbtinis intelektas veikia visame pasaulyje ir, kai bandote atlikti „Airbnb“ užsakymą, automatiškai tikrina, kada susikūrėte savo paskyrą ir ar bandote išsinuomoti vietą tame pačiame mieste, kuriame gyvenate.

„Airbnb“ taip pat teiraujasi apie jūsų viešnagės trukmę – tik viena naktis gali kelti susirūpinimą – ir ar planuojate apsilankyti per daug šventinį laikotarpį, pavyzdžiui, per Heloviną ar Naujųjų metų išvakarėse.

„Jei kas nors užsako būstą Naujųjų metų išvakarėse tik vienai nakčiai ir yra iš to paties miesto, kaip ir šeimininkas, tikėtina, kad tai bus vakarėlis“, – sako Naba Banerjee, „Airbnb“ saugos ir pasitikėjimo skyriaus vadovė.

Vakarėlis

N. Banerjee priduria, kad jei dirbtinis intelektas mano, kad vakarėlio užsakymo rizika yra per didelė, jis neleis atlikti užsakymo arba nukreips asmenį į vienos iš savo partnerių viešbučių bendrovių svetainę.

Ji sako, kad tai yra pasitikėjimo klausimas, kad žmonės, nuomojantys savo būstą per „Airbnb“, būtų kuo ramesni.