„Sveiki, šiandien (vasario 29 d.) dėl žmogiškosios klaidos įvyko duomenų apsaugos (BDAR) pažeidimas – iš mūsų bendrovės gavote elektroninį laišką pavadinimu „Vasario mėnesio paskutinės valandos pasiūlymas“, kurio gavėjų sąraše matomi Jūsų bei kitų asmenų elektroninio pašto adresai. Atsiprašome ir dedame visas pastangas, kad panašios situacijos ateityje nepasikartotų“, – rašoma įmonės elektroniniame laiške.

„MyBee“ elektroninis laiškas

„MyBee“ prekės ženklo vadovė Justina Matuliauskienė portalui LOGIN.LT komentavo, kad buvo išsiųstas laiškas su komerciniu pasiūlymu gavėjų sąrašui, kurių kontaktai buvo nurodyti CC langelyje vietoje BCC (skirto el. paštų užslaptinimui) langelio.

„Dėl šios priežasties elektroniniai paštai tapo matomi visiems gavusiems laišką. Ši situacija įvyko dėl žmogiškosios klaidos, apie kurią nedelsiant informavome ir atsiprašėme visų paveiktų asmenų bei paprašėme gautą el. laišką ištrinti“, – teigė J. Matuliauskienė.

Ji pabrėžia, kad jokie jautrūs asmens duomenys nebuvo paviešinti, paveiktas duomuo šiuo atveju yra tik elektroninio pašto adresas ir jį galėjo pamatyti tik kiti gavėjai.

„Dar kartą labai atsiprašome asmenų, kurių duomenys buvo paveikti. Apie incidentą pagal taisykles jau pranešėme Valstybinei duomenų inspekcijai. Taip pat dedame visas pastangas, kad ateityje panašios situacijos nepasikartotų“, – tikino įmonės atstovė.

„MyBee“ Lietuvoje veiklą pradėjo 2021 m. ir teikia ilgalaikės automobilių nuomos paslaugas.